• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
zz_stefanov - майстор
МамаМу, тея вентилатори нали не са по комините. Ако са за топлият въздух не трябва ли да хи слагат като нагнетяващи от студената страна на въздуховодите?
MamaMy - майстор
Тези вентилатори не съм ги проверява какво пишат за тях. Момчетата които ми ги носят си ги купуват сами. В началото дойдоха при мен за съвет как да ги управляват автоматично. Да се включват само когато се загрее въздуха в кожуха на камината. От дума на дума започнах да им ги правя. Тези "майстори" започнали като търговци. Вкарват от Италия чугунени горивни камери. Скъпарски модели, но доста красиви. Показаха ми каталог, но аз не клъвнах. Продажбите им не вървели защото нямало майстори и за това се хванали те да ги монтират. Правят купол на камерата от червен гипскартон и го обличат с лепен камък. Няма студена част на въздуховодите. Първите ги бяха сложили в купола и направо бяха опечени като пилета на грил. Не можах да ползвам нищо от тях. От следващите които ги бяха изнесли някой са ми ги носили по няколко пъти. Повечето само за лагери. Виждат се обаче следи където ротора е трил в статора. Все от към по-чистата страна е търкало и тогава се светнах и ги питах. Разбрах, че ги слагали така, че кабелите да се падат от долу. Всичко се навърза. В момента не знам как е, но до преди няколко месеца като сменях лагери нямаше трито в колекторите. Аз им пиша в една таблица серийните номера защото някой са им гаранционни, а и така следя колко карат след ремонт. В началото се набутвах със скъпи лагери, но се оказа, че евтините китайчета вършат същата, че даже и по-добра работа. Имам няколко с прекъснати статори. Не подлежат на ремонт.
Ето такива са, но без клапи. Две алуминиеви черупки захванати за корпуса с поп нитове и алуминиево тиксо.

https://mmotors.eu/produkti/visoko-teme ... apa-detail

Прикачен файл

Клипборд_04-18-2026_01.jpg
Клипборд_04-18-2026_01.jpg (61.75 KиБ) Видяна 46 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на вентилатор за баня MMotors JSC MMP 100" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: