Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
Лека физкултура на 16 и 17 април. Сърцето на Албенга до поликарбона, в средата Розова Магия и към пътеката Волско сърце. За в дясно до поликарбона ще набуча малко Ръгби. Другите са още много дребни. Поетапно засяване
Краставицата е дребна още и има време.

Прикачен файл

IMG_20260417_144626065.jpg
hidrazin - майстор
От оня ден първите домати вече са набодени навън.
Тая година малко закъснявам ама не е голям проблем.

Прикачен файл:
Домати 17 април.jpg

:partyman:
vlax - майстор
Ти маркучи за капково не им ли слагаш или после?
Какви сортове?
hidrazin - майстор
нед апр 19, 2026 7:53 pmvlax написа:
Ти маркучи за капково не им ли слагаш или после?
Какви сортове?
Маркучите после бре. След около месец. До тогава не ги барам.
Сея, поливам (видно по снимката), пръскам яко с Ридомил Голд, "завивам" с агрил и забравям за месец.
След месец е ясно - отвивам, колтуча, слагам още тор, окопавам, набивам колове, привързване, второ пръскане с Ридомил Голд, маркучи за капково и мрежа за градушки.
Абе "мързелива работа"... :-D

Но тая година нещо ме "жегна". Няколко години сме нямали градушки по това време.
Ма не съм сигурен агрил-а колко мое да устиска.
Затова лежерно метнах и една стара мрежа за градушки отгоре. Па и ми отне не повече от 20 минути да я метна.

Прикачен файл:
През 2026-та.jpg

P.S.
СОРТОВЕТЕ:
По спомен сега. (имам ги записани, поне тая година :-D )
Рила, Калина, Наслада, Розова магия, Албенга.
Предстои ми да бодна моя "разсад" - древен български сорт дето възстанових миналата година.
Плюс един сорт "черни" домати от Испания дето пак възстанових след поне 10-тина години:
чет сеп 06, 2018 5:23 pmhidrazin написа:
Преди години отглеждах черни домати. Силно казано че са черни, по-скоро отвън са много тъмнокафяви а местото им нормално, червено.
Не лоши на вкус но се отказах. Много мъхнати като сорт и боледуват от всичко дето се сетиш.
Ма не ми увира тиквата де... :-D
hidrazin - майстор
Най-накрая се натутках... :-D Сигурно от няколко години се каня да кача тая таблица за торовете.
Ма или се сещам кога книгата не е при мен, или се сещам кога не моА да намеря книгата, или... Та те така.
Е те точно сега се присетих и се оказа че книгата е на една ръка разстояние - буквално.
Придържайте се към таблицата и ще имате щастие + "икономия" на торове...

Прикачен файл:
Съвместимост торове.jpg

Обърнете внимание че торенето с оборски тор е несъвместимо с всички нитратни торове, както и с дървесна пепел...
Но пък е съвместимо с карбамид - хубав тор но непопулярен у нас. Сещам се защо ама е друга бира...
P.S. Донякъде повода за темата е днешния ЦИРК в който станах участник... :rock:
Малко ЛИРИЧЕСКО отклонение:
Реших да търся оборска тор по ... Интернет. (По нашио край вече почти не се намира заради ... ясно какви "демократични" причини.)
Та ... намирам си обява за моя град. Тор (угнила и прясна) в чувалчета от смески по 4 ЛевРо парчето.
Звъня. Чичката вика че пасе овцете и се прибира към 19 часа. Пита и дали съм от града.
Отговарям че да, от града съм и го питам къде да го намеря.
- Ми до ЖП гарата съм.
- Къде до ЖП гарата?
- Който да питаш и ще ти каже.
- Кой да ми каже?
- Абе ако решиш да дойдеш звънни и ще изляза за да ме видиш.
Речно - сторено. Малко преди 19 часа му звъня и чичката ми казва да отивам. Уговорка за 19 часа.
- Как да те позная?
- Ми няма как да ме сбъркаш. Аз ще съм с ... КОБИЛАТА. :shock: :shock: :shock:
Та 20 минути висене на ЖП гарата, и после телефон...
- Човек, къде си? Аз съм на гарата.
- Давай още малко направо и ще ме видиш. :?
- Къде направо бре? На изток или на запад?
- Давай надолу. :cool: ( а надолу няма)
...............
Съкратена версия ама толкова стига. Иначе е доста по-дълга.
Накрая се оказа че щерка/внучка/снаха е пуснала обява с грешно населено място.
Даже не разбрах за кое става дума ама е на пич...ката си лелина. :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет апр 23, 2026 9:58 pmhidrazin написа:
... Накрая се оказа че щерка/внучка/снаха е пуснала обява с грешно населено място.
Даже не разбрах за кое става дума ама е на пич...ката си лелина. :-D
Аз, нали, все лошо мисля и през цялото време ме сърбеше "Коя гара, коя гара, коягаракоягара..."
Имаш хубава история за разказване
Baлepu - специалист
И мен яко ме развесели историята. Направо бих я номинирал за приз "небивалици". Ясно е, че на хидрата хич не му е било весело размотаването, но видимо го е преживял и сигурно яко се хилил, докато го споделя с нас :partyman:

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: