Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
съб апр 25, 2026 7:01 pmkr1100 написа:
Хидра успех.
Благодаря!!!
Мое да съм тъп ама поне съм упорит. Като магаре на дървен мост. :-D
А при мен отдавна няма тор и затова минах на торф.
Не разбрах... При теб няма тор щото ... няма тор или просто не искаш да слагаш?
Аз ИСКАМ да слагам ама няма. ЕС унищожи животновъдството в България. (и не само него)
Нищо не каза за "готвенето на торфа" във фурната???
Тъмнозелените от 3-4 км нагоре карат уж тор в чували. на дъното пръст ,боклуци и най-горе малко тор . Трябва да изсипваш чувалите и да гледаш.
А по нашия край тъмнозелените дето карат тор почти са изчезнали. Просто НЯМА от къде да го взимат...
Последно видях каруца с тор карана от тъмнозелени преди ... 2-3 години. :?
Торта вътре предимно слама, на нивото на канатите/ритлите на каруцата.
Има-няма като обем колкото 4 чувала ...
:partyman:
kr1100 - майстор
Просто няма тор истински.
gnt69 - майстор
нед апр 26, 2026 8:21 amkr1100 написа:
Просто няма тор истински.
Тор има колкото искаш. Те тука има хиляди тонове угнила пилешка тор.
Сигурно и във Варненско има пилешарници, сещам се за паткарник в Любен Каравелово, все някъде я слагат тая тор. :partyman:
Svetoslavoff1 - майстор
Мани, страх да те хване от тор от промишлени пилчарници - тъпчат ги с какви ли не антибиотици, стимулатори. И не, не са приказки под шипковия храст.
Аз напоследък залагам на компоста и закопаване на почти всичко, което преди години изгарях. Не съм фен на интензивното земеделие, а и мястото ми позволява да оставям част от него да почива 1-2 години с покривни култури.
MamaMy - майстор
Не ви препоръчвам птича тор дори и домашна да е тя. Една година нашите решиха да наторят предвиденото за домати място с прясна птича тор. Не знам кой ги беше подлъгал. Откъснаха ми се ръцете да я влача в чували от едно не много близко село където има птицезавод при положение, че торището с оборски угнил тор беше на 100м от мястото. Като почнаха да растат тия ми ти домати станаха по 3м високи, но плод тук там по някой завръз. Края на лятото имахме стотина залени доматчета от половин декар място. Цяло лято копане, поливане, връзване и пръскане за този дето духа. На другата година на същото място и царевицата се разболя от гигантизъм, но само стъблото. От тогава си знам. Птича тор, не. Всякаква друга може.
Нашите решиха, че проблема е заради това, че торта е заводска. Баба ми направи експеримент в един ястък. Изчистиха курника. Дори това пресованото от години по пода извадиха. Есента забъркаха с пръст и пясък и разстлаха. Пролетта няма изчистване на бурените вътре. Домашните птиците както се сещате кълват всякакви семена. Не извадиха нищо от там, но опита беше ценен. Ако не вярвате пробвайте, но не се хвърляйте на големи площи като нас.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: