• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
Ел. инструментите. Консумативи.
Идеално е чешмето. Почти съвършено подобие на народното творчество по селата.
Какво ще складираш под него и защо не купи дизайнерска, "бронзова" чучурка, която може да се намери в големите хипермаркети за строителство и техника?
aleksnp - специалист
Складът е подходящ за кофи, лейка....Чучур още не съм купил, но ти благодаря за добрата идея.
hidrazin - майстор
Малко да повдигна темата...
Днес в пристъп на умопомрачение :shock: си купих ... Машинка за електрофузионно заваряване на тръби с ел. муфи от 40 до 160 милиметра.
Даже не знам за къв ми е но цената беше неустоима.
(А кога ми трябваше за 90мм тръби и то бая муфи (600 метра трасе), ходих да се моля на местното ВиК и ги чаках близо 2 месеца и с плащане...)
На първо четене бачка. При включване за захранването си "реди" светодиодите и остава да свети само първия.

Ноооо... за всеки случай че взема една муфа 40мм и ще я пробвам. За "без пари" - толкоз.

Машинката е същата такава но снимката не е моя. Домързя ме да снимам ...

Прикачен файл:
111.jpg
111.jpg (93.14 KиБ) Видяна 902 пъти

:partyman:
MamaMy - майстор
Аз имам доста бройки най-различни Хитачита, но как да изтърва такива промоции за Макита

Прикачен файл:
All.jpg

https://www.aliexpress.com/item/1005009 ... 1802qsdDc2
https://www.aliexpress.com/item/1005012 ... 1802qsdDc2
https://www.aliexpress.com/item/1005011 ... 1802qsdDc2
ESPACE - майстор
чет мар 19, 2026 11:20 pmhidrazin написа:
Малко да повдигна темата...
Днес в пристъп на умопомрачение :shock: си купих ... Машинка за електрофузионно заваряване на тръби с ел. муфи от 40 до 160 милиметра.
Даже не знам за къв ми е но цената беше неустоима.
(А кога ми трябваше за 90мм тръби и то бая муфи (600 метра трасе), ходих да се моля на местното ВиК и ги чаках близо 2 месеца и с плащане...)
Имам подобна, моята е Friamat Prime Eco. Между 2005 и 2015 съм направил над 2000 заварки с нея. Гадното беше че след определено време софтуерно искаше и изписваше на екрана "надвишен е срока за техн. обслужване". Два пъти я пращах и плащах, след това започнах да игнорирам съобщението. И един ден преди 5 години ми потрябва да направя три заварки на ф32 и машината отказа да ги направи. Спря баркод четеца, не ми позволи и ръчно да вкарам кода на фитинга. Избеснях, отидох си до дома, взех един обикновен траф на 24V и си заварих фитингите. На тях има едни контролни пъпки, които изкачат когато материала се разтопи и са физически индикатор за успешна заварка, така че се ориентирах по тях. После машината я дадох на един колега да я ползва, той и плати обслужването. Минали вече 4 години от тогава, трябва или да си я прибера или да му я продам. :) Добре че е темата да ме подсети.
MamaMy - майстор
Рекламен слоган: "Инструменти за борба на шофьорите с цветните зони" :lol:
Специално ъглошлайфа е голям змей. Гарантирам под 2 мин за сваляне на скоба. :)
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76

Тема "Да се похваля" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: