• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gogo7777 - майстор
Ето прототип на лека и малка стоманена конструкция за сервизно помещение или нещо друго. Модулна или за изграждане на място.
Приблизителни размери 2600х3000х2000.
Покрив тип "скара" без столици.
Зелените греди в скицата на двете странични стени са х2бр. т.е. общо 8бр.
Натоварването на покрива надвишава 250кг. кв/м.

ПП....Уфффф с тия снимки е мъкааааа....
MamaMy - майстор
Това основно квадратни профили ли са?
С Г-образни не се ли работи по-лесно при сходна носимост?
Покрива от юг само от панели ли ще бъде или ще си има основен покрив, а панелите втори пласт.

Ще правя един навес, но мисля панелите да са ми основното покритие. По тази причина освен стандартното закрепване мисля да направя рамка от винкел, но обърната нагоре като само най-долния хоризонтален Винкел ще е обърнат надолу и ще държи улука. Първо мислех да е така:

Прикачен файл

Ramka.jpg
Ramka.jpg (70.21 KиБ) Видяна 196 пъти
gogo7777 - майстор
Правоъгълни, квадратни и Г-образни са профилите. Няма да има соларни панели на покрива.
:drinkers:

В твоя случай ако е само навес без стени ще ти е нужна по-сериозна конструкция. Винкела не е подходящ освен ако не е солиден. С какви размери мислиш да е "касата"?

:drinkers:
MamaMy - майстор
Последния проект е това:
Прикачен файл:
Ramka2.jpg
Ramka2.jpg (44.75 KиБ) Видяна 171 пъти

Навеса е за една открита тераса. Винкелите ги мисля 40х40х3, а П-профила отдолу 40х30х3
Има възможност да поръчам и перфориран П-профил с почти същите параметри, но не съм сигурен, Че отворите ще съвпаднат с крепежите на панелите. Аз искам да използвам оригиналните отвори за закрепване и да избегна бързите сглобки които масово се ползват. Факта е, че използвам панелите като заместител на поликарбоната.
gogo7777 - майстор
Като самостоятелен модул, в който ще лягат панелите (вероятно 2бр.) е добре, но само при условие, че жълтите елементи са неизменна част от основната конструкция.
MamaMy - майстор
Панелите ще са 4 от по-малките. Куриерите не искат да возят от големите пък и други разни причини излязоха. Рамката ще е монолитна конструкция. Всичко на заварки и само с базични електроди. Носещите вертикали мисля да са от същия П-профил. Гледам да не е като крило за вятъра и ще се старая вертикалите да са максимално къси.
gogo7777 - майстор
съб май 09, 2026 7:48 pmMamaMy написа:
Носещите вертикали мисля да са от същия П-профил.
Възможно най-лошия вариант е да ползваш за подпори студеноогънат П-профил.
Едноскатните навеси не са чак толкова елементарни конструкции. Искат си своето.

Квадратните профили са хем подходящи хем удобни.
MamaMy - майстор
Няма да е студено огънат, а горещо изтеглен. Студено огънат ще е ако е перфорирания, но той е доста подсилен.

Прикачен файл

16_11.jpg

Прикачен файл

Profil.jpg
Profil.jpg (3.12 KиБ) Видяна 125 пъти
hidrazin - майстор
Много ме сърбят пръстите ама ... ще пропусна. :)
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Градинска барачка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: