Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
resistbody - майстор
Ай хуйняците ги заеби, ама кийтаците веднага ще пуснат модели с бързосменяема батерия и такива динозаври като мене веднага ще вземата такъв + 3 батерии... аз от мързел да зареждам затова имам 20 батерии за аку инструментите... като умрът половината и повече ги зареждам чак тогава... най ми е забавно като някъде иде "майстор" и първата работа е да включи зарядното с 1 батерия и работи с другата на 2 инструмента... те и двете клетките им за вторични ама се мъчи..
hidrazin - майстор
пон май 11, 2026 10:09 pmresistbody написа:
Ай хуйняците ги заеби, ...
Зеб...ал съм ги отдавна. :-D
За ежедневни разговори използвам една ... 13-годишна NOKIA.
С много разговори я зареждам макс ДВА пъти в седмица. С по-малко - веднъж на 4-5 дена.
Как ли па тая батерия не се скапа за тези близо 13 години?
Аааа... и е лесно СМЕНЯЕМА. :lol:
:partyman:
P.S. Признавам си че нося в задния джоб и един iPhone...
Ама него го използвам за други работи и рядко излиза от задния джоб... :)
Lisko - майстор
Моя айфон е на малко над 5 години. Зареждам през ден. 5*365/2= повече от 900 зареждания дотук. Пише че капацитета бил спаднал до 82% от максималния.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт май 12, 2026 6:06 amLisko написа:
Моя айфон е на малко над 5 години. Зареждам през ден. 5*365/2= повече от 900 зареждания дотук. Пише че капацитета бил спаднал до 82% от максималния.
На айфоня софтуерно му скапват батерията, та ще ти издържи колкото те кажат
silent - майстор
Мерсаж за разяснението. Мамка им и говеда.
Не че ще си купя Ай сиктирфоне макар че в къщи само аз нямам ма ако си купя дълги години ще имам усещането че съм преебан не не..направо разпран....Деба и боклуците.
ESPACE - майстор
пон май 11, 2026 2:41 pmMamaMy написа:
Ами явно има наши (за които се лобира) и ваши (в ущърб на които са приетите мерки).
За капачките е същото. В чий ущърб, ами на всички които нямаме фирми за бутилиране на напитки. За да се гласува и да мине дадена глупост едва ли всички евродепутати са толкова прости. Някой ги е убедил по всички възможни начини, че тази мярка е животоспасяваща.
А всъщност всичко тръгна с това масово събиране на капачки за закупуване на линейки. Повечето бутилиращи компании се уплашиха, че реалните им обороти излизат на яве.
Ама че глупости. Не е забранено да се ползва Гугъл за да се разбере истинската причина за капачките. Вярата в толкова конспиративни теории не води до добро.
kozl - майстор
Да батериите стават сменяеми, а капачките обратното.
Все пак требе да има некаков баланс :?
MamaMy - майстор
вт май 12, 2026 9:17 amESPACE написа:
Ама че глупости. Не е забранено да се ползва Гугъл за да се разбере истинската причина за капачките. Вярата в толкова конспиративни теории не води до добро.
Безпрекословната вяра в официалните източници на информация малко бие на идиотизъм. Така беше при социализма. "Казаха го по телевизията значи е вярно". От 35 години сме извън онзи строй. Не е лошо да вярваш, но не всичко си заслужава. Всеки обаче е свободен да вярва в каквото си иска. Нали знаеш разликата между песимиста и оптимиста? Всеки оптимист е зле информиран песимист. :-D

ПП Както стана ясно от други теми, екологичния проблем лесно може да бъде решен при достатъчно желание от страна на правителството. Естествено трябва и липса на алчност което вече е от сферата на библиотека Галактика и великите фантасти. :lol:
ПП2 Преди тези официални оправдания се чуваха по странни и от моята теории, а те са, че пластмасови бутилки за еднократна употреба били използвани многократно :? . Може и да има истина ако сед изпиване на съдържанието се изпикаеш вътре. Друг начин не виждам. Факта че вързаха капачките в случая обаче може да се тълкува така. Капачката ти пречи да пиеш и се оливаш. Значи след това ще пречи и на втората употреба. Ще се опикаваш :lol:
Chefo77 - майстор
Хидра, само да знаеш, че ябълките все още поддържат софтуерна актуализация на iOS за 5s, ако и да е на 13 години. Да, не е 26-ица, но си ги поддържат. Предполагам за тях е въпрос на имидж, не на възможности или заповеди отнякъде. За сравнение, по-голямата част от андроид производителите дават 3 актуализации на ОС, някои и нито една.
ESPACE - майстор
вт май 12, 2026 10:29 amMamaMy написа:
Капачката ти пречи да пиеш и се оливаш.
:) Много съжалявам да го чуя. Никога не ми е пречела, нито съм се оливал. Пробвай да я държиш странично следващия път. :lol:

Тема "Завръщат се сменяемите батерии в смартфоните" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: