Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
От известно време всяка сутрин откривам малка локва вода на пода на банята. Като свалих една плоча на окачения таван се оказа, че целият е в капки, а по стената се стича малка, незабележима вада.

Съседите над нас бяха правили ремонт на банята си съвсем скоро, затова предположих, че идва от тях.

Показах им капките и локвата. Те викнаха майстора, който им е правил ремонта, той дойде огледа, казал им "Не е от вас сигурно е конденз или някоя тръба от общите части", тръгнал си и за тях въпросът е приключен.

Да, ама при мен продължава да се събира вода. Съседите като ги нямаше една седмица, при мен спря да тече. Върнаха се и локвата на пода се появи отново. Пък и локвата много мистериозно се появи точно след техния ремонт.

Към кого да се обърна, за да се установи причината за теча и като цяло как се действа в подобни случаи? Казаха ми, че мога да заведа дело но не ми се иска да стигам до там.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб май 16, 2026 7:48 amMStoyanova написа:
... Те викнаха майстора, който им е правил ремонта, той дойде огледа, казал им "Не е от вас сигурно е конденз или някоя тръба от общите части", тръгнал си и за тях въпросът е приключен.

...
Значи, Техният майстор огледа У ВАС и на Тях има казал нещо, а на вас нищо не казал?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
... Казаха ми, че мога да заведа дело но не ми се иска да стигам до там.
Едно дело е десетина години време, пари и ДОКАЗАТЕЛСТВА. Интересно коя баба ви ги казва такива неща...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
...Като свалих една плоча на окачения таван ...
Свалете всички плочи, избършете тавана.
Често наглеждайте тавана, като забележите първа капка, преценете какво има над нея... Евентуално откъм съседите налейте силно оцветена вода
kozl - майстор
Да, ама при мен продължава да се събира вода. Съседите като ги нямаше една седмица, при мен спря да тече. Върнаха се и локвата на пода се появи отново. Пък и локвата много мистериозно се появи точно след техния ремонт.
Според тази информация изключвам теча да е от общи вертикали на водопровода и канала. Защото вертикалата на водопловода не е изключена със сигурност и няма как теча да спре. А за вертикалата на канала предполагам, че над горните съседи има още по-горни и те са ползвали вода, а течът е спрял.
Липсва инфо като ги е нямало съседите дали са спрели СК (спирателните кранове) към банята.
Ако съседите са лоялни и държат на истината има 2 варианта:
Не са спирали крановете - теча е от канализацията им.
Спрели са крановете - студио Х. Теча може да е от водопровода им, но също може и да е от канализацията им.
При всичи положения от цитираното се насочвам към проблем от ремонта. А мАстора си пази надницата:
MStoyanova написа:
Те викнаха майстора, който им е правил ремонта, той дойде огледа, казал им "Не е от вас сигурно е конденз или някоя тръба от общите части",
такива мАстори ги уважавам така :axe:
Обаче това:
MStoyanova написа:
тръгнал си и за тях въпросът е приключен
не мога да го приема за лоялност, но вие си знаете отношенията.

Тема "Теч от тавана на банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: