• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
vlax - майстор
нед май 17, 2026 8:20 amkozl написа:
От моя опит на застраховане, застрахователите като Алианц, Уника, Булстрад не се занимават с виновника. Изплащат някаква сума за ремонт и не ги интересува отстраняване на причината. Сумата се оказва недостатъчна да покрие ремонта, но все пак е някаква помощ
по-малко разправии и средства за застрахователя
:partyman:
chapara - майстор
нед май 17, 2026 8:42 amvlax написа:
съб май 16, 2026 9:48 pmchapara написа:

Обадете се на ХЕИ, за инспекция и предписание. Може да попитате и ИИ,
Младите не знаят какво ХЕИ.
Сега е РЗИ.
:partyman:

😁😁😁
Чо Гугле знае.
Да, защото първо мина през нас да види тавана, а после се качи при съседите да им проверява нещо на тях.

съб май 16, 2026 8:04 amn_a написа:
съб май 16, 2026 7:48 amMStoyanova написа:
... Те викнаха майстора, който им е правил ремонта, той дойде огледа, казал им "Не е от вас сигурно е конденз или някоя тръба от общите части", тръгнал си и за тях въпросът е приключен.

...
Значи, Техният майстор огледа У ВАС и на Тях има казал нещо, а на вас нищо не казал?
Благодаря за коментара! Да, и аз знам, че застраховката покрива подобни рискове. Но в моя случай течаът вече е факт. Ако сега си направя застраховка, ще покрие ли тя събитие, което вече се е случило?
съб май 16, 2026 9:51 pmRakeem написа:
Със сигурност е теч от обратната вода на съседа, мастъра явно е бил от често срещаните специалисти напоследък, покрай бума на строителството.
Направи си застраховка на дома и след седмица предяви щета и така, докато не си оправят бакиите.
Междувременно https://www.pravatami.bg/s/4096
Благодаря за коментара! Чета, просто нямах възможност вчера :)

Дори и да направя застраховка сега, дали ще ми изплатят пари за вече случило се събитие?

Иначе четох, че се вика фирма за анализ с термокамера, за да устнаови откъде точно е теча. Само че нямам идея къде да търся такава фирма, какво точно ще докаже, издава ли се някакъв документ, що ли....
нед май 17, 2026 8:20 amkozl написа:
MStoyanova чете ли или не, не се включва в темата си, но ...
Rakeem написа:
Направи си застраховка на дома и след седмица предяви щета и така, докато не си оправят бакиите.
От моя опит на застраховане, застрахователите като Алианц, Уника, Булстрад не се занимават с виновника. Изплащат някаква сума за ремонт и не ги интересува отстраняване на причината. Сумата се оказва недостатъчна да покрие ремонта, но все пак е някаква помощ.

Последния пример при мен е от теч от горните съседи. Не ме наводняват за първи път. Предният път от Уника по моята застраховка ми платиха известна недостатъчна за ремонт сума без да се занимават с причината и при това с доста закъснение и разправии. А причината беше прояден от корозия алуминиев сифон при горните съседи. Комшиите си направиха ремонт на банята и въпреки молбата ми мАстора им пак заложил алуминиев сифон и след 3 години пак теч от сифона. Този път вече нямах застраховка, отказах се от подобни застраховки, а комшиите твърдяха, че тяхната застраховка покрива щети в-у други имоти, щети нанесени поради причина в техния имот. Не знам ква им е застраховката и кво са ги лъгали, но аз не получих и стотинка от тяхния застраховател. При тях застрахователя пое ремонта, като изпрати мАстори, които пак заложиха поредния алуминиев сифон #-o
Та аман от такива застрахователи :x
kozl - майстор
нед май 17, 2026 12:50 pmMStoyanova написа:

Дори и да направя застраховка сега, дали ще ми изплатят пари за вече случило се събитие?

Иначе четох, че се вика фирма за анализ с термокамера, за да устнаови откъде точно е теча. Само че нямам идея къде да търся такава фирма, какво точно ще докаже, издава ли се някакъв документ, що ли....
Вероятно няма да изплатят, а и не са били на оглед преди щетата.

Не разчитай на тези фирми. Откриват интензивни течове. Ползвал съм услуги от такива фирми, документ не са ми дали, а само пари вземат. Последните такива ме пртатиха да търся теч от покрива, а той си беше при банята от канализационната тръба и беше открит след разкъртване, а водата си бе намерила път към спалнята на апартамента с теча и към спалнята на долния етаж.
  • 1
  • 2

Тема "Теч от тавана на банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: