Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gogo7777 - майстор
Почти всеки ден виждам смоци при косене. За жалост твърде късно :x
kr1100 - майстор
чет май 21, 2026 12:29 pmемовлаха написа:
.....Честита да ти е и да си я ползваш със здраве! :) Направо ми се ревеше като гледах как си се мъчил със електричката...
Аз пък електричката въобще не се мъча и от 2022 г съм забравил моторната.
1400 Вт е и пера с квадратна корда 3мм и ал.глава. Бръсна до земята - предните петъ, събота и малко неделя косих трева до над коленете. И тип житна с осили и една гадна с малки листенца ичервени "клончета " дълги по над 50 см.
Преди няколко седмици когато валя много и няколко дни изкоренявах такава. Има дълъг корен над 2 педи в земята.
hidrazin - майстор
чет май 21, 2026 12:29 pmемовлаха написа:
Направо ми се ревеше като гледах как си се мъчил със електричката
Абсолютно!
Основната ми "коса" Щил е към 5 кила с пръта(кардан), предпазителя и главата с кордата или ножа...
Веднъж като опитах "сладкото", никога вече няма да се върна на електрички. :-D
Още по-малко на акумулаторни недоразумения...
:partyman:
vlax - майстор
пет май 22, 2026 11:13 pmhidrazin написа:
Веднъж като опитах "сладкото", никога вече няма да се върна на електрички. :-D
Още по-малко на акумулаторни недоразумения...
Не можеш да убедиш kr1100,не се мъчи.Той не признава всичко дето мирише на бензин,нафта,масло,газ, маз и др. :-D
hidrazin - майстор
пет май 22, 2026 11:22 pmvlax написа:
Не можеш да убедиш kr1100,не се мъчи.Той не признава всичко дето мирише на бензин,нафта,масло,газ, маз и др. :-D
Това са НЕДОКАЗАНИ твърдения...
(реално с него имам повече "на лични" отколкото с теб)
И да знаеш само в какви неща го убедих... И му дадох подкрепа.
Ти ся за някакъв си ... ТОЛУОЛ ще спорим... :lol:
P.S. Малко ЖОКЕР...
У наше село в годините на кризата с горивата някои се "уреждаха" със смес от Хептан, Хексан и може би Пентан.
Зад колите им миришеше масово на ... РОЗИ, или на лавандула.
Основния проблем беше че за 200-300 километра в картера почти не оставаше ... масло. :lol:
MamaMy - майстор
Не е въпроса в убеждаването. Говорим за машини с различно предназначение. Всяка си има своето място. При буйна и гъста трева има други устройства.
Заглеждам едни шредери при китайците работещи на принципа на миночистачите. Цялото устройство е прикачено към самоходно шаси с дистанционно управление. Смила всичко пред себе си. Няма трева, храсти, дървета, че даже тухли и камъни. Това нашето с кордата е за обкрайчване на градинката с цветенцата и пътеките. Колесната е за редовна поддръжка на трева. За екстреми и за големи площи си има палцови косачки. Въобще несравними помежду си машинки.

https://www.aliexpress.com/item/1005011887221082.html
hidrazin - майстор
пет май 22, 2026 11:47 pmMamaMy написа:
https://www.aliexpress.com/item/1005011887221082.html
Оооо... Машини всякакви - според нуждите и най-вече като цена.
Все пак нещо не ми се дават едни към 5 000 ЛевРа за онова от тоя линк.
Не е ясно и колко мито, ДДС, транспорт... :?
MamaMy - майстор
Онова е за екстреми, баири, храсталаци, но става и за редовна поддръжка. Гледах едно което чисти до пръст, но не можах да го намеря сега.
vlax - майстор
пет май 22, 2026 11:47 pmMamaMy написа:

Смила всичко пред себе си. Няма трева, храсти, дървета, че даже тухли и камъни.
Колко пара потрошиха по пътя Плевен -Ловеч по който минаваш,няма храсти вече,че и някои от дърветата заминаха.А зимата знаеш как навява,все пак спираха донякъде.Сложиха едни дървени хилави палета да отбият номера и то не на правилните места. :-D Добре,че няма зими като едно време.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: