Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте.

Закупих тухлен апартамент, който е строен през 70-те години и сега се правят някои ремонти. Имам желание да се науча да правя някои неща и сега съм до момента, в който иначе правата стена, се поизкърти на няколко места и трябва да се измаже. Видях няколко парчета, които ми бяха съмнителни, хванах ги с ръка и след малко по-силно подръпване, започнаха да падат. Малко по малко стана около 1 квадрат, докато стигна до място, където мазилката е здраво захваната. След като махнах парчетата, отдолу се показаха тухлите единичка и сега искам да измажа стената така, че да се съедини със старата. Има само един проблем - никога не съм се занимавал с нещо подобно и знанията ми са нулеви. Както можете да се досетите, не искам да изяждам хляба на майсторите, а просто да се науча да правя някои неща, защото ми е интересно. Ще бъда благодарен, ако някой реши да ми обясни стъпките от А, до Я. Обаче ако някой се наеме да обяснява, трябва да е доста изчерпателен. Какъв грунд трябва да се купи, колко време трябва да съхне, какъв материал се купува, за да се направи сместа и как точно се случват нещата, за да се измаже правилно и да не се изрони след време... И други неща, ако се сещате. :mrgreen: Гледах няколко клипчета, но не попаднах точно на същата ситуация. Замазката, която не е изронена, е дебела около 4 см. Качвам едно 3D изображение, за да покажа долу-горе как изглежда изронената част.

Благодаря много на ентусиастите, които биха се опитали да ми помогнат.
Прикачен файл:
Screenshot 2026-05-23 191136.jpg
Screenshot 2026-05-23 191136.jpg (25.83 KиБ) Видяна 41 пъти
iliya_i - майстор
Тя баба ти през 70-те години все грундове е ползвала!
Купува се обикновен варов разтвор - хоросан (смес вар-пясък-вода). Продава се навсякъде в торбички. На една торбичка може да добавиш и до една мистрия цимент, но не е задължително.
Тухлите се мокрят с вода преди мазането. И се чзчаква 15-20 минути да поемат водата.
chapara - майстор
Вместо 3D, вземи качи реални снимки.Там има проблем от блъскане на вратата. За да ти се обясни подробно, Ти трябва да си подробен.
За хляба на масторите не мисли, за1,2кв.м. няма кой да ти дойде дори да го види.

Тема "Замазка на тухлена стена на спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: