Проявете вашата изобретателност.
mir4oto - специалист
обикновен памучен конец
bulhomes2 - майстор
Всякакво гъвкаво лепило става. Каквото ти е под ръка. Е, не канцеларско де. Лепил съм и с Ц200, с Ц400, с лепило за паркет, с хелмитекс, с момент (което си е вид хелмитекс).
mir4oto - специалист
Ето това съм го правил аз, от - до. Книгата е формат А5, книжно тяло 980 стр., твърда подвързия - съставни корици
Съвет: използвай не много разредено Ц-200 и не си прави експерименти с други лепила. :)

Прикачен файл

kniga.jpg
tihomir4o - помощник
Първите два опита са успешни :supz:
Ц-200 нямам ,ползвах PVA на Клейберитhttp://www.scles-spb.ru/unit5263819.asp
според мен е добро.
mir4oto написа:
Ето това съм го правил аз, от - до. Книгата е формат А5, книжно тяло 980 стр., твърда подвързия - съставни корици
Съвет: използвай не много разредено Ц-200 и не си прави експерименти с други лепила. :)
А каква е технологията на твърдите корици? Май почвам да се паля :tonqe: .
пон юли 27, 2009 9:20 pmrulom написа:
Трябва ти софтуер за подреждане на страниците....сещам се за този, щото го имам в отметките, тествай го , има и други подобни.
Подвързването е по-лесната част.
Успех !
не ти трябва софтуер :) може и в обикновен word файл
пет юли 31, 2009 3:29 pmgandonov написа:
Преди година си направих книга "Малкия Никола" защото последното издание, което намерих беше от 1984г.
Книгата стана по-истинска от оригинала.

Дадох я за печат в копирния център в сградата на НДК (под топлата връзка).
Черно-бял печат, 130стр., корици картон, + изрязване на книгата = 5лв.
Цената е за бройка. Независимо от количеството.
Добре е бройката да е четна, че иначе се мръщат (остават им изрезки от хартията.)

Книгата е направена с OpenOffice.org. Илюстрациите са сканирани от оригиналното издание.

Ето това отнесох в печатницата - http://212.50.14.233/Nikon/Books/%D0%A0 ... %BB%D0%B0/ Трябва да постигнеш нещо такова.

Въобще не си играй да правиш коли, да обръщаш страници и други щуротии.
Правиш един PDF-файл, изпращаш го в близката печатница и те знаят какво да правят.
Остава само да си избереш корици (дебелина на картона, цвят), вид на подвързването ... и книгата е готова.
това въобще не е :drinkers: за форума направи си сам

Тема "как да си напечатам книга у дома?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: