• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
kozl - майстор
Аз не помня колко платих за прегледа на баничарката, но за първи път от доста години насам ползваха уреда за пороверка центровката на фароивете :shock:
Другото интересно, че че докато чаках в колата по време на прегледа и реших да търся нещо от натрупаните вещи при задните седалки и ми направиха забележка да не правя това, че камерите записват :?
hidrazin - майстор
Простотията на предните ни неадекватни "правителства":
Чл. 181. (Изм. – ДВ, бр. 97 от 2017 г., изм. и доп., бр. 64 от 2025 г., в сила от 7.09.2025 г.) Наказва се с глоба, или имуществена санкция 100 лв.:
1. (изм. – ДВ, бр. 64 от 2025 г., в сила от 7.09.2025 г.) собственик, а когато в свидетелството за регистрация на пътното превозно средство е вписан ползвател – ползвател, чието пътно превозно средство, подлежащо на периодичен преглед за проверка на техническата изправност, участва в движението без извършен преглед, както и водач, който управлява такова пътно превозно средство;
Това неадекватно го промени предното правителство - от 50 на 100 кинта.
Вероятно заради натикването ни в ойрото. Поредно доказателство за незаконното Ойро...
И начина по който ни го натикаха.
нед май 31, 2026 7:33 pmpipilica написа:
Точно де, фиша за каране без минат ГТП ми е 50 евра
Съвсем спокойно може да ги осъдиш по закона за "Ойрото". :-D
По закон (още валиден) глобата ти е ... 100 стари лева = 51,13 ЛевРо.
НЕ МОЖЕ да ти пишат по-малката сума от 50 ЛевРо.
Не спазват закона за въвеждане на Ойрото. Това е основание за отпадане на акта.
А съдебните разноски са за сметка на загубилия...
Не оставяйте пасмината от последните 30-35 години да ви прави на ма-му-ми... :)
:partyman:
chapara - майстор
нед май 31, 2026 11:10 pmhidrazin написа:
Простотията на предните ни неадекватни "правителства":
Чл. 181. (Изм. – ДВ, бр. 97 от 2017 г., изм. и доп., бр. 64 от 2025 г., в сила от 7.09.2025 г.) Наказва се с глоба, или имуществена санкция 100 лв.:
1. (изм. – ДВ, бр. 64 от 2025 г., в сила от 7.09.2025 г.) собственик, а когато в свидетелството за регистрация на пътното превозно средство е вписан ползвател – ползвател, чието пътно превозно средство, подлежащо на периодичен преглед за проверка на техническата изправност, участва в движението без извършен преглед, както и водач, който управлява такова пътно превозно средство;
Това неадекватно го промени предното правителство - от 50 на 100 кинта.
Вероятно заради натикването ни в ойрото. Поредно доказателство за незаконното Ойро...
И начина по който ни го натикаха.
нед май 31, 2026 7:33 pmpipilica написа:
Точно де, фиша за каране без минат ГТП ми е 50 евра
Съвсем спокойно може да ги осъдиш по закона за "Ойрото". :-D
По закон (още валиден) глобата ти е ... 100 стари лева = 51,13 ЛевРо.
НЕ МОЖЕ да ти пишат по-малката сума от 50 ЛевРо.
Не спазват закона за въвеждане на Ойрото. Това е основание за отпадане на акта.
А съдебните разноски са за сметка на загубилия...
Не оставяйте пасмината от последните 30-35 години да ви прави на ма-му-ми... :)
:partyman:
👍
nikolson - майстор
Според закона, не можеш да увеличаваш цените в лева, преизчислени в евро. Сиреч, не може глобата да е повече от 100 лева/1.95583. В този случай е под 51.13, а намаляването не подлежи на санкция.
pipilica - майстор
Днес платих, че даже и отстъпка хванах. Всичко е точно превалутирано, че даже и с думи написана цената, че даже и на енглиш има превод, абе европейска работа с комповете в новото Волво само дето нямаха как да платя безжично, пък в брой каза че нямало как да ми върне ресто и ме прати на изипей.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34

Тема "Ако не беше истина, щеше да е голям майтап" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: