От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
пон юни 01, 2026 8:58 pmFender написа:
Иначе нямам предства колко е мощно, никъде на него не пише, ако съдя по модела му вероятно е 120w
Е добре де, никъде ли по него няма "лепенка" с модел/параметри?
Ме че ще се учудя де...
Много от "демократичните" производители на разни машини/устройства умишлено премахват надписите по компонентите.
Целта е ясна - да си купиш от тях на 2-3-5 пъти по-висока цена "нещото"...
(Влахчето знае най-добре... :-D )

Ма след като вече си го изпратил на производителя, ще чакаме развръзката...
но се чух с представителите на машината и им го пратих да го погледнат и те
МОЖЕ ЛИ да позная отговора им? :)
:partyman:
P.S. Ако поискат повече от 50 ЛевРо за ново (без куриерските), пиши пак тук...
MamaMy - майстор
Три отделни захранвания да сложиш, пак ще е по-евтино и много по-добре от оригиналното. Може да се преценят какви по елементите. Тези стабилизатори са за 3А. Значи 40W за 12V и 15W за 5V. 24V може да е и към 100W. Тези мощности с голямо презастраховане. Проблеми след това няма да има никога. Ако се разровя в Алито сигурно ще намеря трите за под 50€ :-D
Относно надценките особено в областта на медицинската техника не ми се говори. Ковьоз който струва почти 8000 се продава за 45000. Центрофуга за 3500 струва 17000. Ремонтите при оторизираните сервизи са по същия начин. Ремонт за 300лв се фактурира на 4100лв.
Не знам от къде си ги изсмукват тези цени гърците, но си плащат където трябва за да държат монопол на пазара. Оферти на други фирми вече 30 години не се разглеждат. Докато работех поддръжка имах писмена заповед със фирми, имена и телефони. Там си пишеше за какво към кого да се обръщам. Един път годишно идваха да събират абонамента (рекета) и да преподпишат договорите за поддръжка. Според тези договори те имаха само права, а лечебното заведение само задължения. Всичко се подписваше на 4 очи. Аз само съхранявах договорите и имах ангажимента да ги търся при проблеми. :butthead:
hidrazin - майстор
пон юни 01, 2026 9:36 pmMamaMy написа:
Относно надценките особено в областта на медицинската техника не ми се говори. Ковьоз който струва почти 8000 се продава за 45000. Центрофуга за 3500 струва 17000. Ремонтите при оторизираните сервизи са по същия начин. Ремонт за 300лв се фактурира на 4100лв.
Не знам от къде си ги изсмукват тези цени гърците, но си плащат където трябва за да държат монопол на пазара. Оферти на други фирми вече 30 години не се разглеждат. Докато работех поддръжка имах писмена заповед със фирми, имена и телефони. Там си пишеше за какво към кого да се обръщам. Един път годишно идваха да събират абонамента (рекета) и да преподпишат договорите за поддръжка. Според тези договори те имаха само права, а лечебното заведение само задължения. Всичко се подписваше на 4 очи. Аз само съхранявах договорите и имах ангажимента да ги търся при проблеми. :butthead:
Е тъй де, говориш за 35 години ДИМокрация - демек всеки(наш човек) "взима" к'вото може.
И така до .. днес. Утре като се събудя, МАЙ нищо няма да се променило.
(Нищо че вече сме ... ЮНИ.)
vlax - майстор
пон юни 01, 2026 9:12 pmhidrazin написа:
Целта е ясна - да си купиш от тях на 2-3-5 пъти по-висока цена "нещото"...
(Влахчето знае най-добре... :-D )

Ааааа Влахчето знае 2 и 200 :)
Липсва ми Трифун,къде е? :mod:
hidrazin - майстор
пон юни 01, 2026 10:33 pmvlax написа:
Ааааа Влахчето знае 2 и 200 :)
Това го заем както ти, така и аз... :rock:
пон юни 01, 2026 10:33 pmvlax написа:
Липсва ми Трифун,къде е? :mod:
Уффф... И на мен ми липсва. Нищо че ме обиди - на мен ми минава бързо. Па и на него не моа се сърдя...
Има писано че има БАН и че е обиден...
Имам му тел. ама не смея да му звънна ... Та те така...
Той сам ще си реши.

Тема "Импулсно захранване с 3 различни изходни напрежения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: