• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте. Едно питане към темата. Имам затворено помещение долепено към къщата , затворено изцяло със стъклена дограма ( като лятна кухня). Изградено - дървена конструкция, покрив дървена ламперия, засмолена от външната страна, воалит на руло залепен и битомни керемиди. Години живот до сега-8 години. При дъжд, има капкене на 2-3 места. Качвах се - битум, ПУ, не могат да го открия.
Питах продавач, да сложа отгоре метални керемиди- каза ми - махане на бутона и по технология, защото, директно върху битума щели да ръждясат, от образуването на конденза.

Мисля си за PVC покривни плоскости.

Моля за мнение.
gogo7777 - майстор
Още един слой воалит и битумни керемиди. Най-лесно и евтино :wink:
Rakeem - специалист
Премахват се битумните керемиди, проверява се състоянието на основата и при нужда се ремонтира и след това се действа по технология.
В момента си абсолютно грешен! Под битумни керемиди се слага мембрана, няма такава система с воалит и отгоре керемиди!
gogo7777 - майстор
Айде бе немало такава "система" :lol: :lol: :lol: Мембрана :lol: :lol: :lol:
.....много специалист - много глупост - много проблем.
Човека си е порязъл леко пръстчето, трябва ли му нова ръка?

:drinkers:
Rakeem - специалист
Щом си казал, явно повече разбираш от хамериканците, там под битумните керемеди слагат воалит, запечатват дървенията и влагата в и под нея и всичко кара десетки години без проблеми. Важното е да си ги правим както дойде, пък това какво е измислил инджинера, голема работа.
gogo7777 - майстор
Инджинера туря мембрана и край с влагата......тъй ли?
Rakeem - специалист
Абсолютно, слага се дифузна паропропусклива мембрана, която позволява на влагата да премине между нея и керемидите и от там да се изпари, колкото и невероятно да звучи. Ако си редил такива керемиди, ще знаеш, че има откъде да излезе влагата.
Воалит се слага единствено на бетонни покриви, но не и на дървения.
Има достатъчно производители, погледни каква е технологията, с която ти дават гаранция.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18

Тема "Керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: