• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vesodimov - специалист
Привет.
Преди десетина години е правено парно. Установявам, че един от крановете протича и искам да го сменя. Но никъде не намирам ъглов кран за радиатор 1/2 х 018. Прилагам снимка. Проблем е маркираната част. Намирам 1/2 х016, а ми трябва да е 018. Търсих из големите вериги и нета, но не намирам, затова искам помощ.
Изображение
vesodimov - специалист
нед юни 07, 2026 7:39 pmkozl написа:
Търси само адаптор(преход) за PEX тръба Ф18 и смени само адаптора на ъгловия кран.
Ясно. Всъщност на мен ми трябва точно обратното - от 16 към 18. Защото аз имам кран с долна част 16, а тръбата на парното е с 18. Почвам търсенето. Благодаря.
iliya_i - майстор
нед юни 07, 2026 7:58 pmvesodimov написа:
Ясно. Всъщност на мен ми трябва точно обратното - от 16 към 18. Защото аз имам кран с долна част 16, а тръбата на парното е с 18. Почвам търсенето. Благодаря.
Сигурен ли си, че можеш да четеш?
Женският адаптор Ф18 х 1/2" осигурява прецизен преход от многослойна тръба с диаметър 18 мм към стандартна външна резба.
vesodimov - специалист
нед юни 07, 2026 8:05 pmiliya_i написа:
Женският адаптор Ф18 х 1/2" осигурява прецизен преход от многослойна тръба с диаметър 18 мм към стандартна външна резба.
А ти сигурен ли си , че можеш да виждаш ?
Моят кран в долната си част е ф16. Адапторът, който предлага колегата, е от ф18 към 1/2. Как това ще ми свърши работа ? Търся адаптор от ф16 към ф18.
ESPACE - майстор
нед юни 07, 2026 8:18 pmvesodimov написа:
Адапторът, който предлага колегата, е от ф18 към 1/2. Как това ще ми свърши работа ? Търся адаптор от ф16 към ф18.
Трябва ти муфа редукция от ф16 към ф18 но няма да намериш. Смени целия кран с радиаторен с резбови връзки и в двата края. Към него завий препоръчания адаптор към ф18
vesodimov - специалист
нед юни 07, 2026 8:32 pmESPACE написа:
Адапторът, който предлага колегата, е от ф18 към 1/2. Как това ще ми свърши работа ? Търся адаптор от ф16 към ф18.
Трябва ти муфа редукция от ф16 към ф18 но няма да намериш. Смени целия кран с радиаторен с резбови връзки и в двата края. Към него завий препоръчания адаптор към ф18
Благодаря за съвета.
iliya_i - майстор
нед юни 07, 2026 8:05 pmiliya_i написа:
А ти сигурен ли си , че можеш да виждаш ?
Моят кран в долната си част е ф16. Адапторът, който предлага колегата, е от ф18 към 1/2. Как това ще ми свърши работа ? Търся адаптор от ф16 към ф18.
Чукча писател, а не читател.
vesodimov написа:
Привет.
Намирам 1/2 х016, а ми трябва да е 018.
Предлагат ти адаптер за тръба 18 за този кран 1/2. Не ставало!
Ай със зраве! И намери някой който знае какво е 1/2. Защото ТИ явно не можеш да се справиш.
vesodimov - специалист
Изображение Изображение

@iliya_i Да, не разбирам много, затова питам. Айде получи си духовния оргазъм и ми обясни как ф18 ще се завие на мястото на ф16.
iliya_i - майстор
нед юни 07, 2026 9:04 pmvesodimov написа:
@iliya_i Да, не разбирам много, затова питам. Айде получи си духовния оргазъм и ми обясни как ф18 ще се завие на мястото на ф16.
Ами Ф16 и Ф18 са диаметрите на тръбите с алуминиева вложка. Резбовите съединение на 1/2 цола. Тръбните резби се мерят в цолове, а не в милиметри.
Та адаптер 18-1/2 е предназначен за монтаж на тръба PexAl 18 mm и от другата страна е с резба 1/2".
Но ако 1/2" се премери с шивашки метър е някъде около 18 мм.

Не мога да кача снимка, но там където пишеш, че било 16 мм, резбата е 1/2".
Съжаляваме, но максималното място за прикачване на файлове беше достигнато.
  • 1
  • 2

Тема "Търся ъглов кран за радиатор 1/2 х018" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: