• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ESPACE - майстор
нед юни 07, 2026 9:04 pmvesodimov написа:
Изображение Изображение

@iliya_i Да, не разбирам много, затова питам. Айде получи си духовния оргазъм и ми обясни как ф18 ще се завие на мястото на ф16.
Объркал си се, ф18 е от другата страна, не там където си го нарисувал
vesodimov - специалист
Ето снимки на новия и стария кран за да се види разликата.
Изображение Изображение
hidrazin - майстор
нед юни 07, 2026 10:07 pmvesodimov написа:
Изображение Изображение
Е ами ... видя се.
Купил си грешния кран...
По твоите снимки десния кран който си купил е 1/2 към 1/2 цола.
Левия оригинален кран (и щом пишеш че е 16 мм) е 1/2 към 3/8 цола (долната резба по снимката).

Не знам колко пъти ти обясниха че ф18 и ф16 нямат НИЩО ОБЩО с крана ама ти така и не "пое".
НЯМА "ъглов кран за радиатор 1/2 х 018". Крановете са САМО В ЦОЛОВЕ...

Остават ти само два вартиянта:
1."намери някой който знае" и му плати/почерпи...
2.Крана в джоба и беж към най0близкия магазин за ... кранове.

Успех!
:partyman:
P.S. А ако вече си купил грешния кран, то дори ТОВА би ти свършило работа...
Или ТОВА , или каквото такова намериш в кварталния магазин на село.
LazarGanev - "Велик майстор"
нед юни 07, 2026 10:07 pmvesodimov написа:
Изображение Изображение
Старият ти кран се води "За адаптор 1/2", ти сега си купил "За адаптор 24х19" За да ползваш новия кран ти трябва "Адаптор 24х19 за тръба ф18", но този вариант можеш да ползваш само ако имаш запасна тръба да издърпаш, тъй като махайки стария адаптор (гайка), трябва да изрежеш и изхвърлиш около 2см от тръбата и тя ще се скъси. За да няма излишни спорове за глупости, трябва да уточня, че различните производители ползват различни наименования, което е объркващо. Някои казват "Адаптор" само на гайката, а други пошзват това име на цешия възел, заедно с нипела (м или ж). Например по терминологията на Tiemme на теб ти трябва "Прав нипел женски + гайка + пръстен + втулка" да завиеш към стария кран, който е "За адаптор 1/2", според други марки на тебе ти трябва "Прав нипел женски + адаптор 1/2", сюа трети производители просто наричат цешия възел "Адаптор женски 1/2". За всички обаче трябва да уточниш, че тръбата е ф18. Хайде бягай пак да играеш
ПП. И на мен не ми разрешава да кача снимка, трябва да чистя стари съобщения, но качвам линк с картинки към ценова листа на Tiemme
https://bgtherm.net/wp-content/uploads/ ... 026-V2.pdf
  • 1
  • 2

Тема "Търся ъглов кран за радиатор 1/2 х018" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: