Всичко за дърводелството
cerrone - специалист
Здравейте банда.
Имам въпрос относно боядисване на челни дъски на покрив на къща. Същите са монтирани преди 7-8 години и вече лакът, с който са били обработени тогава е започнал да дава "фира" и естетически стоят недобре. Това налага освежаването им. Става дума за 35 л.м. обща дължина. С времето сменихме основната концепция за дизайна на къщата и сега желаем тези дъски да бъдат боядисани в бял цвят.
Обръщам се към вас за съвет как е възможно да стане това. Не съм наясно с нито един продукт от тази област, затова всеки съвет би бил добре дошъл. Трябва ли да се прешкурят преди самото боядисване или не? Което ще е предизвикателство поради висенето на стълбата и балансирането с една ръка.

Върти ми се идея да накова нови върху тях, вече обработени и боядисани в бяло с лек отстой надолу поради монтираните улуци, с което ще се скрият старите.
Майсторът, който в момента ще ми прави навес и безшевни улуци към него предложи направо да ги облечем в бяла ламарина за улуци в "П" профил, с което да ги скрием напълно, което звучи като най-лесния начин за освежаване.

Така, че съм в размисъл по кой път да тръгна.
Какво бихте ме посъветвали?

Тема "Освежаване на челни дъски на покрив - Боядисване, подмяна, скриване ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: