• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
Има много интересни линкове, нека ги споделим.
DundyTheCroc - майстор
kozl - майстор
Благодаря ви.
ИИ ми показа и този сайт.

Но след 13.6.2026 няма инфо ко стаа :sad:
gnt69 - майстор
Аз ползвам ТОВА сигурно е на някой параход.
kozl - майстор
Очаквана дата на доставка края на юли.
Има време месец, ще очаквам ......
ESPACE - майстор
Това няма да пристигне скоро
kozl - майстор
Търпелив съм. Важното е да пристигне.
Пак ще повтора но прогнозната дата при направата на поръчката беше след 10 юли, което ме устройваше.
Намерих и предложение за близки по цена микровълнови управления с по-малък срок на доставка, но беше до 10 броя.
Има ли нещо, което не знам ако поръчката закъснее с повече от колко дни?
Трябва ли да водя някаква кореспонденция?
aleksnp - специалист
Цените при китайците скочиха драстично....

Рязкото и голямо увеличение на цените на китайските стоки се дължи на комбинация от глобални икономически сътресения, премахване на държавни субсидии в самия Китай и нови регулации в Европейския съюз. Времето, в което Китай беше синоним на евтина и почти безплатна продукция, бързо отминава поради няколко ключови фактора:
1. Енергийният шок и войната в Близкия изток. Поскъпване на петрола и газа: След ескалацията на военните конфликти в Близкия изток и затварянето на ключови маршрути (като Ормузкия проток), цените на енергията скочиха рязко. Инфлация при производителите: Тъй като Китай внася огромни количества суровини и енергия, заводите там работят при много по-високи разходи. Тази „вносна инфлация“ директно се прехвърля върху крайните цени на продуктите.
2. Край на евтиния транспорт и логистична криза. Скок на навлата: Морският и въздушният транспорт от Китай към Европа отчитат огромно увеличение на цените заради претоварени пристанища и промени в маршрутите. По-скъпо гориво: Самите транспортни компании налагат високи такси за гориво, което оскъпява превоза на всеки контейнер.
3. Промени в политиката на Пекин (Премахване на субсидии)Премахване на данъчни облекчения: Китайското правителство промени модела си и премахна (или драстично намали) т.нар. export tax rebates (възстановяване на данъци при износ) за редица сектори – включително метали, батерии, соларни компоненти и масови индустриални стоки. Повишени разходи за труд: Разходите за заплати в Китай растат устойчиво, тъй като страната преминава към по-висок стандарт на живот и по-технологично производство.
4. Новите такси и мита на Европейския съюз. Край на "евтините малки пакетчета": Европейският съюз въвежда нови регулации и допълнителни такси за ниско тарифни стоки и малки пратки извън блока (които засягат платформи като Temu, AliExpress и Shein). Това затваря т.нар. вратичка de minimis, през която малки пратки влизаха без мито. Търговски войни: Натискът със защитни мита от страна на САЩ и Европа кара китайските компании да компенсират загубите си, като вдигат базовите цени.
5. Бумът на изкуствения интелект (AI)Конкуренция за суровини: Глобалният AI бум изисква огромно количество полупроводници, чипове и специфични цветни метали (мед, алуминий). Понеже Китай е основен производител и потребител, цените на тези материали в заводите скочиха драстично, което оскъпява всякаква електроника и техника.
ESPACE - майстор
чет юни 25, 2026 7:34 amkozl написа:
Пускаш диспут за връщане на парите и не обръщаш внимание на китаеца.
kozl - майстор
чет юни 25, 2026 8:03 amESPACE написа:
чет юни 25, 2026 7:34 amkozl написа:
Пускаш диспут за връщане на парите и не обръщаш внимание на китаеца.
А има ли срок за този диспут?
ESPACE - майстор
До 15 дни след изтичането на периода за доставка. Мине ли датата за доставка вдигаш диспута. Никакво чакане, каквото и да ти пише китаеца.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45

Тема "Получаване пратки от АЛИЕКСПРЕС след 01.07.2021 от пощата и куриери." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: