Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kozl - майстор
Такъв тип
ястройва ли те?
При майка ми е 80 литра елдомски неръждаем и съм се къпал нормално за мен, но гледах чертежи, че е над метър.

Моя бойлер е вертикален 60 литра и е пред вентилатора. За да сменя вентилатор, свалям бойлер :roll:
dragozow - майстор
Моя бойлер е вертикален 60 литра и е пред вентилатора. За да сменя вентилатор, свалям бойлер
Това със сигурност няма да го направя, не че сменям вентилатор всяка година де. Хоризонтален горе високо, по-скоро не, гледам да го вместя в дупката отсреща и там са заложени тръби и кабели, не че е проблем да ги местя де, но помещението е малко за 50 л, които ще се ползват сумарно 15 дни годишно.
ESPACE - майстор
чет юни 25, 2026 8:17 amkozl написа:
Аз за това писах пример за бойлер с плосък водосъдъргател. Даже беше от медна ламарина.
Едва ли е бил водосъдържател под налягане, вероятно отворен тип.
LazarGanev - "Велик майстор"
ср юни 24, 2026 9:07 pmdragozow написа:
Здравейте, какво ви е мнението за малките плоски бойлери? Трябва ми нещо около 30 л, мястото е в една тоалетна метър на метър, имам изкарани изводи, кранове и ток на отделен предпазител 20А. Трябва ми за къпане 15-ина дни годишно като няма ТЕЦ, защото ми писна с канчетата и бързовара. Имате ли мнения за такива бойлери? Не са много разпространени и за това питам. Стават ли, не стават ли, някой ползва ли. И ако може да не е за 500 евро разбира се.
https://tesy.bg/produkti/elektricheski- ... -ec&back=1
dragozow - майстор
чет юни 25, 2026 9:40 amLazarGanev написа:
ср юни 24, 2026 9:07 pmdragozow написа:
Здравейте, какво ви е мнението за малките плоски бойлери? Трябва ми нещо около 30 л, мястото е в една тоалетна метър на метър, имам изкарани изводи, кранове и ток на отделен предпазител 20А. Трябва ми за къпане 15-ина дни годишно като няма ТЕЦ, защото ми писна с канчетата и бързовара. Имате ли мнения за такива бойлери? Не са много разпространени и за това питам. Стават ли, не стават ли, някой ползва ли. И ако може да не е за 500 евро разбира се.
https://tesy.bg/produkti/elektricheski- ... -ec&back=1
Този ми изглежда точно като за там, остава да се пречупя за цената. Да не кажа, че направо е точно за дупката и ще ми остане място за меките връзки и клапана.
kozl - майстор
Лазар уцели 10-ката :supz:
чет юни 25, 2026 9:35 amESPACE написа:
чет юни 25, 2026 8:17 amkozl написа:
Аз за това писах пример за бойлер с плосък водосъдъргател. Даже беше от медна ламарина.
Едва ли е бил водосъдържател под налягане, вероятно отворен тип.
Да отворен тип, за това писах
kozl написа:
Аз съм ползвал плосък 10 литров, но беше обемно-проточен, над мивка и със специален смесител. А напоследък и не срещам по магазините.
А дали има такива 30 литрови и как ще се ползва на свободна изтичане със "слушалка" :?
Пък аз чак сега разгледах снимката и предложението за хор.бойлер не се побира там.
dragozow - майстор
Да, главното е мястото, WC на ЕПК, знаете колко е голямо, николко, добре че вратата се отвяря навън :)
В комбинация с това, че ще се ползва от дъжд на вятър заради тъпотиите на Топлофикация, за сега веднъж 5 дни, после 2 дни заради авария, сега 2 дни заради авария и през август не знам си колко дни планирано.
MamaMy - майстор
Имай си едно на ум. Това са два отделни бойлера, с два нагревателя с два терморегулатора вързани последователно. Огромна глупост на таркалета, но пък дизайнерско. Фешън!
На приятел децата смениха няколко преди да ме чуят и да разберат истината. Сега и двамата с него имаме бутилки за компресори. При мен има един пълен комплект Аристон мисля беше Ево модела, плосък на 1година работещ. При него също има един почти нов не помня марката. И неговите и моите бутилки са от плоски Теси-та. Като изгори нагревател на първия бойлер се ядва. Просто ползваш по-малко вода. При теб ще бъде само 15л. Когато обаче изгори втория горещата вода от първия минава през втория и се разрежда със студена. Ефекта е хладка вода. Е, няма толкова бърз душ :lol: .

ПП Малко излъгах без да искам. Остарявам и оглупявам. На моят приятел бутилките дойдоха от на друг общ приятел децата. Да са живи и здрави да купуват. Хамбар имам огромен :-D

ПП2 Калояне, виж Електролукса мисля, че е по-нисък от 60см и е с три нагревателя
dragozow - майстор
Електролукс, кой електролукс имаш предвид? Със сигурност не искам да изкара една година, особено при това мижаво ползване. В емаг има някакви "френски", неизвестни за мен.

едит
Sannover

едит
ето някакви:
https://www.emag.bg/compare/DZ52FZ3BM,D ... D5W7Q8MBM/
LazarGanev - "Велик майстор"
    От Китай през Франция за България, да се конкурира с Теси и Елдом, за които има евтини части във всяка железария, моля ви са :). И на колко години ще изгори нагревателя, като се ползва 15 дни в годината? Освен това трябва да се отбележи, че такъв плосък бойлер с два водосъдържателя мбого по-добре поддъежа гореща вода от един тумбест 30л, почти сферичен бойлер, в който водата много лесно се смесва и става хладка
    Последна промяна от LazarGanev на чет юни 25, 2026 9:03 pm, променено общо 1 път.

Тема "Малък плосък бойлер мнения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: