Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
romanpm - майстор
:) Извадих помпичката за да видя какво става и да и сменя клапанчето , и какво да видя - яка корозия корпуса е Китайски алумин лошото е най-вече около клапана язвите са повече от зърно ориз защото много скоро ще почне да изтърва , аз и така смятах да я сменям с по дебитна - трифазна китайската бе само да почисти пресния сондаж , но ме притеснява все пак факта - а каква е водата да я давам ли на изследване и къде се прави по принцип това някой знае ли ? :?

Прикачен файл

DSCF3283.JPG
DSCF3283.JPG (51.89 KиБ) Видяна 6156 пъти
rulom - модератор
Те затова са по 50-60 лв. Горе долу на 2-3 год. нова.На Райдер нова за същите пари и така.Аз поне така правя.
Чаро - Акълия
Имам руско бибо Ручек 1 и нямам никакви проблеми. Ползвах го цяло лято вързано към конвектор . Не съм го разглобявал, ама външно има много малко промяна по корпуса. И то е в тия пари.
Ма колкото и да е китайски тоя алумин, все не трябва да е така. Пускал ли си друга помпа или смукател в същия сондаж?
Здравейте пичове ,
Новобранец съм в занаята с помпите, но както и да е. имам сондажен кладенец от 2 седмици с диаметър Ф125. Пуснах на дъното(25м) руско "бибо", но за мой лош късмет след 2-дневна работа, реших да го извадя за да я почистя и нещеш ли въжето/капронено Ф10/ се скъса.
Имам питане :? :? . някой ако е изпшадал в същата "шахова" ситуация , нека сподели как се вади въжето като се има в предвид че около 16м е отгоре/над помпата/, маркуча засега е свързан с помпата. И друго - да ли да не го сменя с метален синджир за в бъдеще ?
LazarGanev - "Велик майстор"
Лошо Седларов, лошо :) ! Маркучът поне здраво ли хванат? Пробвай смо с маркуча и кабела.
Маркуча съм го монтирал със скоба, но понеже въжето е паднало отгоре, не позволява да се издигне помпата нагоре/ все пак има свободен ход около 0.5 м
Мисля си да спусна около 25 м синджир с някакъв "таралеж"за да се захване въжето за него "по божията милост". Обнадежден съм поради факта че като го спусках - "бибо"-то, отстояваше от стените на 5мм (понеже му направих филтър - видях го във форума за избор на помпа).
В момента съм спуснал "Бибото" на дъното. Ако правя пробно черпене , дали ще се прецака помпата ?
Сложи една кука на друго въже и се помъчи да хванеш първото и да го измъкнеш.
А какво е мението ти Лазаре за пробното черпене ?
Операцията по ваденето трябва ли да бъде в източено състояние на клаценеца или пък във водата може би помпата ще има по-малко триене ? "докато се вади нагоре"
Oстави водата на мира, тя няма да ти пречи, гледай да извадиш въжето :)

Тема "Корозия на потапяща помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: