• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ronik - специалист
Балгодаря ти за компетентния коментар и информация. Определено даде материал за размисъл и проучване. Проблемът при нас е, че ако максимума, който може да се постигне е 60-70%, то ние не изпозлваме даже и 30%. Затова ще продължим в търсене на решение по тази тема :). Заинтересува ме твоят комин. Би ли споделил нещо повече за него?
ibogdanov написа:
Моя комин е като турбина на изтребител.. ( използван е принципа на дюзата на Лавал) и ефекта е повече от скромен.
Също не можах да разбера следното:
Като екстра за повишаване на топлото през зимата съм пуснал топлия въздух да се разхожда из къщата :-D
Оставил си всички врати отворени ли?
Харалампи - специалист
ronik написа:
Балгодаря ти за "компетентния" коментар и информация. Определено даде материал за размисъл и проучване. Проблемът при нас е, че ако максимума, който може да се постигне е 60-70%, то ние не изпозлваме даже и 30%. Затова ще продължим в търсене на решение по тази тема :). Заинтересува ме твоят комин. Би ли споделил нещо повече за него?
ibogdanov написа:
Моя комин е като турбина на изтребител.. ( използван е принципа на дюзата на Лавал) и ефекта е повече от скромен.
Също не можах да разбера следното:
Като екстра за повишаване на топлото през зимата съм пуснал топлия въздух да се разхожда из къщата :-D
Оставил си всички врати отворени ли?
Браво брато уцели най-интересните теми за размисъл в изказването. И аз искам да видя схема на този комин дето е хем като турбина на самолет хем като дюза на Лавал. Щях да пиша остър коментар (бях го написал) обаче жената е пуснала два климатика, сушилня и пералня на един бушон та ми прекъснаха ентусиазма.
Последна промяна от Харалампи на нед фев 15, 2009 10:23 am, променено общо 1 път.
Zurlata - специалист
Верно дай да видим тоя комин, изтребител!
А аз от моята идея както ви я нарисувах НЯМА да се откажа, и като сабера всички матеряли ще я направя точно така, и никой не може да ме разубеди. Пуснах я в този форум само за спора да видя какво ще стане, и като гледам никой не можа да каже не това няма да работи защото еди кво си, все бистрите много разходи за матеряли , акумулатори, вентилатори и т.н. Еми хубавите работи не стават от плява. Мен ме интересува само ефекта , а не какво ще вложа като матеряли. А и няма да го направя само та да се грея а и заради самия спорт- Направи си сам, да видиш как нещо де си го мислил, мислил накрая проработва..... Който има конструкторски дух знае за какво става въпрос!

FBR - ако не ти се нрави кой как пише не чети , има си модератори те имат право да критикуват хората, нали тия фору ми са и за малко развлечение! А и Илиев никаде не се е правил на голям майстор , просто се опитва да мисли, нещо което днешно време не се отдава на все повече хора.
Takezo Sensey - модератор
Zurlata написа:
FBR - ако не ти се нрави кой как пише не чети , има си модератори те имат право да критикуват хората, нали тия фору ми са и за малко развлечение! А и Илиев никаде не се е правил на голям майстор , просто се опитва да мисли, нещо което днешно време не се отдава на все повече хора.
Здравейте момчета, чета Ви с голям интерес и не виждам никакви конфронтации помежду Ви. Длъжен съм да кажа моите впечатленния преди да сте се анали гуша за гуша и да съсипете темата !

Думичката идиот я четете "идиот" и всичко ще е наред.
Zurlata , не я позлва с цел да засегне Iliev Labs, а иска да му каже, че приказват на "различни" езици. :-D
Iliev Labs написа:
Е да де, идиот съм си. И мама ми го е казвала, а тя никога не лъже.
[-X Никога не лъже!
В горния пост се чудех, колко данък плащаме на комина, че да ни прекара 500куб. м. въздух, щот ни трябва. Щот ни е студено на дупетата.
И колко прави това за една зима :?
Следващия пост като отговор на Iliev Labs по темата си е наред.Значи всичко между тях е в нормите.Няма за засенати, няма сърдити...

Дерзайте... =D>
Последна промяна от Takezo Sensey на нед фев 15, 2009 12:49 am, променено общо 1 път.
Zurlata - специалист
^Сори Мод :-D !

ibogdanov, най-накрая, що не се включи до сега !
Искаш да ни обориш ама не става [-X ! Говоря относно , котления камък, еми аз го мисля така: веднъж в годината(след отоплителния сезон) пускам по системата да циркулира един ден примерно разредена сярна или солна или няква друга киселина , после промивам с чиста вода и проблема с котления камък е решен. Макар че лятото в ситемата ще пускам да циркулира кладенчова вода да ми охлажда горе. :-D
Iliev Labs - специалист
:lol: :lol: :lol:
Кефа се бе!
:lol: :lol: :lol:
Хубаво е че има раздвижване по темата.Хубаво е да знаем, че има и други, който не пишат, но четат. За цинизъма сте прави. Ще си очиста и този, и по-горните постове. Скоро.
Zurlata - специалист
Аре пък и ти ве, щял да са променя, бъди си къвто си! На който не му харесва да не те чете :-D
Сега от толкова писания и мисли кво излиза накрая, като оставим разните му там вентилатори железа помпи и глупости - дето все на някой вадят очите :) , какво излиза, тая ситема ще работи ли или не , и ако работи ще е по-ефективна от нормален котел, това ли са изводите вече?

ibogdanov - каво стана давай снимки на твоите инсталации!
ibogdanov - специалист
мамка му и прасе и експлорер !!!
изписах цял ферман.. и като плоьснах един линк, заби гада и после - пейдж експаерд !!!
баси случая
сега отново ще се наложи да пиша поста :), но ще е довечера. за сутринта ми стига
ако не ме домързи много ще направя и скици и ще кача снимки ( пресни пресни)
Iliev Labs - специалист
Ето това е идеята на успокойтеля, изгорелите газове се вкарват в нещо такова. Понеже саждите са увлечени от газовете, се удължава пътя. Там където пада скоростта, саждите се отделят от газовете. Дълго време търсех учебника, където съм го чел, но не го открих, за съжаление. Много оттдавна го имах. В този учебник имаше и начини за отделяне на саждите, със високи токове. Жици с по 30киловолта. Саждите се лепят от статичното електричество.

Прикачен файл

успокоител3.jpg
успокоител3.jpg (30.11 KиБ) Видяна 5811 пъти
Zurlata - специалист
Това ще работи и особено тия високи напрежения саждите ще полепят, ама много голямо зима да става тая пущина и няма да мога да го навра в стаята дето съм предвидел. За събиране на саждите ще разчитам на конденза да обира саждата .
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 65

Тема "Коминът-мечта или как да уловим топлината беглец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: