Мнения и въпроси за хола
Здравейте. В апартамент ново строителство, ще монтираме ламинат и ПВЦ первази. Прозорците обаче са ниско до земята и няма възможност да се монтират первази под тях. Търся най-доброто решение, ако се монтират первази по останалата част на стаята, а под прозореца ламината се завърши само с лайсна, как да завършим самите праговете на прозорците. Прикачвам и снимка, направена е преди полагането на финната шпакловка и боядисването.
Прикачен файл:
viber_image_2025-05-15_13-31-53-077.jpg
kozl - майстор
Под прозореца - подпрозоречен плот от камък и да стърчи напред към 30 мм. Под плота съм залепил алуминиев винкел. За него с монтажни лепенки съм захванал изрязаното от PVC перваза, което се побира под каменния плот.
PVC перваза e от 2 части - основа и капачка. Изрязах капачката по размер да влезе под каменния плот.
  chapara - майстор
Обръщане хоризинталното и вертикалнито с камък и ламината е под вертикалния камък. Фугата с П.У.
Новакът - напреднал
Намажете ги с пресен кирпич. Прави се от глина, слама и доооста лайна вместо пластификатор. В момента е доста модно :o
yanko78 - специалист
Ако в останалата част сте с широки первази, под прозореца може да го изрежете и намалите височината му. Почти 100% съм сигурен, че ако е от старите малките, ще си влезе. Може и да навдигнете при лепенето на камък да е по на горе, да ще закрие част от профила на дограмата, но ще можете да сложите перваз. Пре спокойно, може да се вдигне камък или подпрозоречна дъска до нивото на стъклодържателя. Като се пусне перде отпред и всичко ще е точно

Тема "Идея за праговете на ниски прозорци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: