• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Celeborn - специалист
Здравейте - имам леко необичаен въпрос...

Не мога никъде да открия листа пластмаса, които да имат характеристиката подобна на материала, който се ползва при рентгеновите снимки - т.е. подобна дебелина, еластичност, лесен за рязане по форма (ще ги ползвам за шаблони) и т.н.
Трябват ми листа 1.50х1.50м или по-големи... къде ли не търсих, и все удрям на камък... някой дали случайно е мяркал подобно нещо?
Takezo Sensey - модератор
Провери във фирмите които си вадят хляба с рекламни материали. :idea:
bobykafe - специалист
На новите лаптопи слагат подобно чудо за защита на екрана, но е 20х25 см... поне кажи дали прилича като материал?
shotik - майстор
Толкова големи редко се ползват.От най -разпространените са с размери 88Х66 см.Такива са двете които имам.От къде си?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Celeborn написа:
Здравейте - имам леко необичаен въпрос...

Не мога никъде да открия листа пластмаса, които да имат характеристиката подобна на материала, който се ползва при рентгеновите снимки - т.е. подобна дебелина, еластичност, лесен за рязане по форма (ще ги ползвам за шаблони) и т.н.
Трябват ми листа 1.50х1.50м или по-големи... къде ли не търсих, и все удрям на камък... някой дали случайно е мяркал подобно нещо?
Плексиглас, полистирол. Демек има това което търсиш, зависи къде си и каква прозрачност те устройва.
8180 - майстор
n_a написа:
Плексиглас, полистирол. Демек има това което търсиш, зависи къде си и каква прозрачност те устройва.
Съмнявам се с подходяща дебелина и здравина - крехки са.
По рекламните фирми се мяркат 0,5-0,7мм поликарбонат и производни (РЕТ) - (малко дебело сигурно ще дойде).
РЕТ и ПВЦ се ползват и за опаковки, но не знам доставчици - за София беше Софияпласт (ако още го има) - там имаше на роли.
В Геко, Васкони, ТеПеДе, Атия може да се намери нещо ролно като медия за ширикоформатен печат, което да влезе в желаните размери.

Също в копирните и принтер центровете, Офис1 - Формат А4 и А3 задължително има за лазерни и мастиленоструйни принтери - може и по-големи да има в по-сериозните.

Задължително го има във фирмите за фотошаблони (цветоотделяне) за офсетов печат. Същото (втора употреба) в печатниците, но там вече по-масовото е до ~100х70см.
8180 - майстор
Celeborn,
Ако ти върши работа и не си далеч, мога да ти подаря ПВЦ 0,27мм на 35см. Не ми се развива, но очаквам ок. 5-6м. ролка. На 2-3г. е вероятно е "приело форма". Не казваш за какви шаблони?
Celeborn - специалист
Благодаря на всички за отговорите, идната седмица ще ходя да попитам по споменатите фирми.

На практика ми трябва за шаблони на азбуката (+ цифри) с височина на символа 1.40м и ширна колкото дойде...

Трябват ми за една "инсталация", която ще се прави лятото, опковане на сграда... общо взето ми е нещо като дипломна работа :)

Нужна ми е еластичност, да е сравнително тънко и с относително по-голямо тегло, тъй като шаблонът ще се налага върху плат на земята и трябва да ляга плътно, за да може да се боядисва с компресора отгоре. Също така един шаблон ще се употребява многократно, така че материалът трябва да е издържлив...

Всъщност затова написах като рентгенова снимка - правил съм проби и действително е най-близкото до това, което си представям като материал... държи се супер, чисти се много лесно дори след като боята засъхне, не се разяжда, ляга идеално, не губи форма, не се огъва лесно и т.н.

Първоначалната ми идея беше да отида да ми изрежат с лазер буквите върху тънка ламарина в някоя фирма, но май ще дойде малко по-скъпо, откоклото мога да си позволя...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Идеален си за министър. Ааайде дипломирай се!
Първо не чакай идната седмица да си хабиш подметките, а веднага в нета се ориентирай кой предлага твоя размер и ма какви цени.
Ако имаш време, ми сподели защо реши, че ще е осезателно по-евтино от ламарина с лазер.
Понеже явно си паралия и над тези неща, намери 2ма гладни студента, сподели им задачката, те ще знаят как да ти я решат а срещу 1/3та от сумата която явно си готов да платиш и ще се нахранят и ще си платят учебните такси.
Развесели ме в тази духовита утрин, Благодаря!
Жив и здрав!
P.S. шаблоните са правят от кадастрон/картон/хартия., лепена снадена, импрегнирана с масло.
  • 1
  • 2

Тема "Търся пластмасови листа като от рентгенова снимка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: