• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте!
Имам следния проблем - като намалее газта в газовата бутилка(пропан-бутан към котле теси 24ка(с вграден седмичен)), започва да мирише и изпуска през вентила... това установих след оглед на вс. тръби, и смяна на бутилка и вентил. Това го прави само до като няма потребление. Почне ли да дърпа котлето - спира.
На какво може да се дължи това - като намалее газта да изпуска, както е на снимката:
Изображение

http://store1.data.bg/new/vint/vint9617.JPG

Сега, каот махна редуцила, не пуска бутилката, но когато е празна изпуска! Вчера се отървах от конденза де може да се е събрал вътре, нядявайки се да е причината той и установих, че продължава да изпуска, дори като махна редуцила...

Според мене, не може да изтласка достатъчно налягането клапана де затваря газта от бутилката(под редуцила)

Въпроса ми е - има ли някакви дюзи, ако се наричат така, който затварят газта към винтила със пружинен механизъм, а не както с налягането при стандартните сини бутилки?

Предполагам тия на Шел са с такъв клапан, а дали е възможно и има ли го за стандартни? Просто става смрад на терасата, като свършва бутилката, а няма как да разбера кога ще стане това защото е изключително непостоянно ползването - в смисъл всеки ден, но различни стаи се отопляват и капризно домочадие... три газостанции смених, но града е малък - възможно е да е същата газ.

Свързах се с човека де прави такива инсталации - каза, че това е разредена газ и да не се притеснявам... направо му изтрих номера.

Друг въпрос - Дали има някъв начин да се вижда кога свършва газта? или само мерене на кг е решението...? :)
Последна промяна от gibel на нед фев 15, 2009 10:45 pm, променено общо 13 пъти.
LazarGanev - "Велик майстор"
Виж сега, регулаторът на налягане (или редуцир-вентилът) се зкрепва и уплътнява към бутилката с пужинен механизъм тип "бърза връзка", а не от налягането в бутилката, така че си прегледай бутилките и регулатора в местата за уплътнение - може да има ръжда или мръсотии, вследствие на което не става добро уплътняване. Най-добре ги занеси на сервиз.
До де са заредени - не изпускат грам, независимо как дърпа котлето.

НЯМАТ и месец бутилките :( и винтилите също. гледах сега- няма следа от ръжда.

БЕЗ винтила (червеното отгоре) пускаше газ, като почти е източих за да е изпразня от конденза. Действителено, доста водичка излезе и се радвам, че го напрвих на поляна...

За това мисля, че това е на принципа за задържане с налягане, а ианче пружиния механизъм е доста силен на втория винтил и след сапунката при първото пускане, не изпуска. Да съм нацелил дефектно уплътнение и дефектен винтил ...

Едната свърши днес. Като ида да източа евнтуаления конденз, ще видя дали е с пружина. Направих си експеримент сега - като почна да съска, че изпуска, заторих и отворих това отгоре на редуцил винтила. Спря да пуска. Това обаче стана само 5-6 пъи и после спря да действа и продължи да си пуска след като котлето спре да гълта...

Този проблем го имах и по-рано на газовата си печка - дипломатче - свърва ли газта... стаята става ад :) - с друг редуцил пак...

Утре ще отида в специализирания магазин де взех последната бутилка и ще ги питам, но реших, че може да знае някой за това ...
Последна промяна от gibel на нед фев 15, 2009 10:36 am, променено общо 1 път.
Струва ми се, че ти притискаш добре редуцир-вентила към бутилката за да щракне добре. Когато той е поставен, трябва да уплътнява добре и ако има някакъв пропуск, той да е от самия регулатор или след него. Трябва със сила да натиснеш при поставянето на регулатора.
Благодаря ти за отзива!
проверявам го - вдигам го заедно с бутилката да видя дали е задържал.
а и тпроблема ми е само при изпразнена бутилка :( това се пада след третия ден горе долу... не ги зареждам до края, а по 15 лв сипвам. Заредих един път до края и не можа котлето да подкачи та изпусках налягане
Промених 1вия пост!
От снимката, която си сложил, аз виждам, че изпуска самият редуцир - казваш, че е нов, ама това не е гаранция. Каква марка е - на "Ивайло" ли е?
filmatoplo - майстор
Има и още един вид вентили които са само с едно кръгло кранче за отвиване - дали няма да е по читаво или за по големи натоварвания като твоя.
LazarGanev написа:
От снимката, която си сложил, аз виждам, че изпуска самият редуцир - казваш, че е нов, ама това не е гаранция. Каква марка е - на "Ивайло" ли е?
Този специално е по-стария ми(няма щампи), но и с трите ми прави същия номер, като намалее бутилката.
Иначе, се водят Български - а на последния има щампа и май беше Велико търново. В момента е в колата, що нали го разхождах до полянката... след обяд ще се прибере и ще може да видя с точност коя е фирмата.

Вече се чудя - дали не се връща по маркуча газ от котлето, но не ми се види логично...

Препоръчаха ми да търся само БГ редуцили...
Последна промяна от gibel на нед фев 15, 2009 11:46 am, променено общо 1 път.
romanpm - майстор
filmatoplo написа:
Има и още един вид вентили които са само с едно кръгло кранче за отвиване - дали няма да е по читаво или за по големи натоварвания като твоя.
:shock: Ти луд ли си , това е пряко налягане без редуциране , става ама за пърлене на прасе :) gibel при теб изтърва по самата ос която притиска мембраната и иглата на бутилката , за мен има проблем с Р.вентила мембраната е проблемна , а не "о" пръстена на бутилката
filmatoplo - майстор
Не съм луд , ама нали не съм запознат лично със системата на човека . В някой случаи така се подава газ към котела на който си има вграден дебитомер и редуцир вентил на входа .
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с газова бутилка за газово котле..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: