Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Прикачен файл:
1000007017_under_1MB-1.jpg
Здравейте, тъй като майсторите при нас за заети с " години напред" и " не познават парите", работят ден година храни, та реших сам да направя покрив на къщата си. Къщата е 11/9 м беше със гредоред върху който сложихме армирана бетонна плоча която има зъб от 1/2 тухла по цялата обиколка, надзид 1,20 зид + 30 см бетонен пояс армиран със ф10мм и бигли 6мм 20/20см които са през 20см в който са сложени шпилки ф16мм за които ще се пристегне греда 14/14 см. Покрива ще е двускатен покрит с термопанели 4 или 5 см. Под билото съм сложил цяла греда 14/14 см върху която съм изправил "попове въху които има пети 50 см 14/14 см и върху тях лежи билната греда също 14/14 см. Пуснал съм и от двете страни на 1/2 разстоянието от надзида до билото две "столици" изработени по същияначин както билото. Върху това ще сложа ребра 10/8 см през 50 см и летви 5/5 см върху които ще легнат термопанелите. Въпроса ми е правилно ли е това иэпълнение?

Прикачен файл

1000007017_under_1MB.jpg

Прикачен файл

1000007016_under_1MB.jpg
Последна промяна от zaroi на ср сеп 02, 2026 11:41 am, променено общо 3 пъти.
MamaMy - майстор
ср сеп 02, 2026 9:55 amzaroi написа:
Здравейте, тъй като майсторите при нас за заети с " години напред" и " не познават парите", работят ден година храни, та реших сам да направя покрив на къщата си. Къщата е 11/9 м беше със гредоред върху който сложихме армирана бетонна плоча която има зъб от 1/2 тухла по цилата обиколка, надзид 1,20 зид + 0,30 см бетонен пояс армиран със ф10мм и бигли 6мм 20/20см които са през 20см в който са сложени шпилки ф16мм за които ще се пристегне греда 14/14 см. Покрива ще е двускатен покрит с термопанели 4 или 5 см. Под билото съм сложил цяла греда 14/14 см върху която съм изправил "попове въху които има пети 50 см 14/14 см и върху тях лежи билната греда също 14/14 см. Пуснал съм и от двете страни на 1/2 разстоянието от надзида до билото две "столици" изработени по същияначин както билото. Върху това ще сложа ребра 10/8 см през 50 см и летви 5/5 см върху които ще легнат термопанелите. Въпроса ми е правилно ли е това иэпълнение?
Защо не снимаш? Така по описание звучи добре. Снимката ще покаже реално какво е положението. Примерно пояса едва ли е 0,30см. Много трудно изпълнение камоли и армирано :-D
MamaMy - майстор
Ще стане. Аз забележки нямам. Единственото е незадължителното обработване на всичкия дървен материал против дървояди и други бабалюги както и против пожар.

Тема "Направа на нов покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: