Всичко за дърводелството
kozl - майстор
Метнах темата в този раздел, защото няма за мебели.
Иначе преди години влизам в цех и питам това ли е дърводелския цех, а отговора с доста сърдит тон:
"Това е мебелен цех, дърводелците са отсреща" :lol:

Та вратата е към 90 см висока и 60 см широка. Плоскостите врата, стени са от ПДЧ. Изработкате е от към лето 1970-то.
Пантите са 3 шарнирни с по 3 винта на страница. Съответно винтовете са изпуснали.
Чуденето ми е как да постъпя:
1. По-лесен и евтин начин - разпробивам в местата на винтовете и по врата и по стени и залепвам дървени дибли и после винтовете в тях.
2. Монтирам мебелни панти тип открит кант, може би пак три, но дали третата пак да е в средата или по-близо до горната :? Ще останат видими врезките от старите панти :sad: По трудоемко е и ще трябва да избирам и купувам панти :?

А кое 1 или 2 ще е по-издръжливо :?
MamaMy - майстор
Това се случва заради некачествени панти. Ръждясват, блокират и изтръгват винтовете. Аз ги подмених с някакви изцяло метални турски. Паснаха перфектно, но дупките са на други места. Това може би е добре за талашита от татово. Та помисли първо за нови панти, премери и действай.
zz_stefanov - майстор
Дупките се оправят лесно с лепило и клечки за зъби и до дървени дибли съм стигал, за да заздравя основата за новите винтове :)
lyubohar - майстор
Моите 50стотинки-пардон центове! :evil:

Аз бих почистил и смазал старите панти.(Ако са здрави).Или смяна със същите.
Бих сложил дюбели-поне 10мм.,колкото да не се виждат извън пантата.
Ако мебелите са на 50+ години,като пак се измъкнат винтовете значи е време мебелите да се сменят.
Не си струва голям труд.Стига да не са с антикварна стойност.

Тема "Идея за ремонт на панти за врата на гардероб?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: