Най - вълнуващия въпрос зимно време.
silent - майстор
Здравейте , имам проблем с печката в кемпера TRUMA COMBI D6E. Вади грешка Е620Е
Проблема вероятно е свързан с хардуера на печката и не толкова с горивната и система в частност подаването на гориво, защото грешката излиза и в режим на вентилация при който не се стартира горене а трябва да се стартира само вентилатора. След стартиране в който и да е режим(отопление, бойлер или вентилация) нищо не се случва за около 10-15секунди (не тръгва вентилатор) и излиза на дисплея грешка Е620H. Ползвал съм веднъж отопление и 2 пъти бойлер. Всяко успешно стартиране е след многократни опити и ресетване . Ако в рамките на тези 10-15 секунди тръгне вентилатора печката или бойлера тръгват, в противен случай излиза грешката. Към момента съм проверил димоотвода и тръбата за подаване на въздух за запушване-няма такова. Довечера ще пробвам на ток дали ще тръгне но се съмнявам.
Печката е нова както казах три пъти е палена.
Търся всякаква помощ,схеми, ръководства, контакти на човек който може да помогне.
Печката е в гаранция, но сервиза е в Германия. В момента очаквам техните представители какво могат да ми предложат като вариант за ремонт в България.
Ал_ - специалист
Приятел кемперджия отсече по телефона - термодатчик, вероятно откачен. За да съм сигурен дали съм чул правилно проверих в нета - изкуственият идиот на гугъл при търсене казва същото.
silent - майстор
Да благодаря за съвета. Ще го проверя тези дни. В интернет изкуствения на различни езици ми дава различни причини за една и съща грешка. Влк и това което казваш.
hidrazin - майстор
ЦЪК

Разгледай. Може нещо да те насочи.
:partyman:
silent - майстор
Рестването съм го правил, но не помага. Лошото е че не мога да намеря по-подробна техн. информация.
Ще продължавам да ровя.
Какво проверих досега..
1. Не тръгва на дизел, не тръгва на ток, не тръгва вентилация.
2. Има захранване 14волта.
3. Ключа за затворен прозорец е изправен.
4. Стайния температурен сензор е ок до платката отиват 12,3ком при 20стайна температура.
5. Комина и въздуховода за въздух отвън имат проходимост.
Остава да проверя вентилаторите като на първо време ги надуя с въздух отвън за да видя дали ще се завъртят. Не съм сигурен дали ще е удачна проверката но ще пробвам.
Така очертаващата се ситуация никак не е розова. Възможните неправности не са много:
1. Вентилатор, някой от двата.
2. Платка
И в двата случая ще искам съдействие по гаранция, но как ще стане идея си нямам.

Тема "Печка Трума проблем!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: