• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kozl - майстор
За разнообразие на темата.
Преди години в ерета на "металгеп" една сутрин осъмнахме без металните дръжки на асансьорните врати.
От 9 дръжки само 2 бяха оцеляли благодарение на моя намеса. На тези дръжки смених болтовете с такива със специална глава и не стават за развиване с плоска, кръстата или торкс отвертки.
Настана суматоха, защото асансьора не става за употреба, а в сервиза също нямаше дръжки :shock:
И тогава НАПРАВИСАМ и неволята сътвориха дръжки "винкелдръж", собствено производство. :roll:
Какво представлява "винкелдръж". Бързо, просто и ефикасно.
10 см. парче винкел, запилено, загладено и заварено за металната врата.
И до ден днешен се ползват.
Години след това констатирах, че асансьорните врати вече оригинално са с подобни дръжки. Е не са заварени, но наподобяват винкелдръж :-D
dyodi - специалист
Благодаря, kozl, разведри ме. :) Но е жалко, че при всичкия технологичен напредък е толкова трудно да се намери подходяща резервна дръжка за асансьор. В момента издирвам и резервна дръжка за хладилник, положението е същото, обикалям чуждестранните сайтове, но и там са се изчерпили оригиналните резервни части за хладилник, който съм купила преди 5-6 години, а няма подходяща заместваща част. От клиентския център ме изпращат към съответния сервиз, а там казват, че нищо не могат да направят. След което, тъй като не мисля, че нищо не може да се направи, тръгвам да търся решение сама. А би трябвало от фирмата или от сервиза да посочат заместваща част и откъде да се набави. Но това е друга тема, да не я коментираме тук.
vlax - майстор
ср сеп 23, 2026 1:28 pmdyodi написа:
... А би трябвало от фирмата или от сервиза да посочат заместваща част и откъде да се набави. Но това е друга тема, да не я коментираме тук.
Давай,няма проблем да коментираме.
Струва ми се,че имаш грешна представа за фирмите и сервизите.
:partyman:
dyodi - специалист
ср сеп 23, 2026 2:14 pmvlax написа:
... А би трябвало от фирмата или от сервиза да посочат заместваща част и откъде да се набави. Но това е друга тема, да не я коментираме тук.
Давай,няма проблем да коментираме.
Струва ми се,че имаш грешна представа за фирмите и сервизите.
Зависи за коя представа става въпрос: за това какви би трябвало да бъдат в идеалния случай или за това какви са в действителност.
vlax - майстор
ср сеп 23, 2026 2:35 pmdyodi написа:
Зависи за коя представа става въпрос: за това какви би трябвало да бъдат в идеалния случай или за това какви са в действителност.
И за двете
kozl - майстор
В момента издирвам и резервна дръжка за хладилник, .....
Препоръчвам да се купуват хладилници без дръжки на вратите, инак дръжка поправисам.
vlax - майстор
ср сеп 23, 2026 3:27 pmkozl написа:

Препоръчвам да се купуват хладилници без дръжки на вратите, инак дръжка поправисам.
Колежката може да взаимства идеята ти.
dyodi - специалист
Забелязвам, че тук се веселите. :) В това време аз за всеки случай изпратих на фирмата производител на хладилника имейл, освен че им се обадих по телефона преди време, бързо ми отговориха, но пишат, че „за съжаление“ не се предлага нито оригинална, нито заместваща част. Замислих се чие съжаление е по-голямо – тяхното или моето. :?:
  • 1
  • 2

Тема "Търся черна пластмасова дръжка (топка) за асансьорна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: