Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Alfa_D - специалист
Този пост не е това, което някой с перверзно подсъзнание ще си помисли, но нали тук е форум „Направи си сам“, а проблемите ми с банята нямат край :lol:

Ето още два проблема:
1. Три от стени са с двоен зелен гипсокаротон и плочки върху тях. Не ми харесват фуги със силикон, но явно поради технонолочини причини ще трябва да направя такива в ъглите на стените, защото класическите и епоксидните смески за фуги ще се напукат. С какво обаче се фугират плочките върху картона – с обикновена фугираща смес или пак със силикон?
2. В инструкцията за монтаж на 80-литров бойлер върху стена от тухли (четворки, кухи), пише, че трябва да се направи специална конструкция от винкели и заварени планки, които за закрепват с анкери в пода и стените. Аз мислих да сложа две шпилки Ф12 с химически анкери…

Изображение
kozl - майстор
Аз нямам инфо за паднала стена от 80 литров бойлер, но пък имам за паднали бойлери от изпуснали дюбели.
Ако се направи химически анкер по технологията, едва ли ще изпусне.
Аз имам окачен бойлер 60 литра на стена 12 см от тухли четворки, а тухлите са български от едно време с доста по-дебели стени. И въпреки това замонолитих шпилки с циментов разтвор. Само че в замонолитената част заварих парче шпилка за по-сигурно замонолитване. Химическия анкер като се изпълни по технология лепи здраво и не е нужно да се прави това, което писах.
Освен това при сина окачихме бойлер на ТЕСИ 80 литра, плосък само с дюбели за тухла, които запънаха във външната стена на тухлите 4-ка. С тази разлика, че тези бойлери се окачват на планка, която е закрепена с 4 дюбела и тухлата е пробивана само с въртеливо движение, без удар.

Но пък имам и монтиран от мен бойлер на стоманена к-ция окачена със сегментни анкери в плочата на тавана. На конструкция предпочитам като сигурност :roll:

Тема "Сам в банята, Еп. 1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: