Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
vesodimov - специалист
Привет.

Правих ремонт на покрив и ми останаха доста непотребни стари греди - тънки и дебели /10х10/. Искам да ги нарежа за горене. Добра идея ли е да ползвам потапящ циркуляр /още не съм купил/ ? Наясно съм, че по има голяма вероятност по гредите да има пирони. Ще се оглеждат внимателно преди рязане. Оглеждам това - https://scheppach.bg/product/%d0%bf%d1% ... 3%d0%bb-3/
Ако не - дайте съвет.
adventure1 - напреднал
Същото правих преди две седмици, но с потапящ циркуляр от лидъл . По спомен го бях взел за 200 лв. справя се перфектно недостатъка при мен е ,че диска е 210 мм ,само хубаво оглеждане за пирони и си ти.
MamaMy - майстор
Ако нямаш друг става и този. Факт е, че разсипах един Диалта с подобни упражнения. Главата с изронените зъби е към 70$ и за това е не го правя. Иначе е як и мотора не е мръднал. Дървата които успях да нарежа не струват и половината на тази цена. Остана ми един диск със ситни зъби и твърдосплавни пластини. Нарязал е двайсетина пирона. Давах го на един стар точилар който ми го заточи преди да почине и така седи разглобен. Може и да го събера някога, но при тези цени в Лидъл на новите, едва ли. Сами си правете сметка кое колко си заслужава. Отделно, че разбиеш ли пендула да не можеш да разчиташ на него за точност все едно си го изхвърлил.
"Аз компютрите ги ползвам само с едничката цел да си чупя орехите с тях" :lol:
gogo7777 - майстор
Аз си купих електрическа верижна резачка за да си режа "трупите" дървета в двора. За по-тънките, вече на земята си помагах с флексче 125мм и диск с карбидни пластини.
Песен е.... :)

С пендулата ще е мъка, но ако устиска ще си я ползваш след това по предназначение
:drinkers:
hidrazin - майстор
ср окт 07, 2026 9:05 pmgogo7777 написа:
За по-тънките, вече на земята си помагах с флексче 125мм и диск с карбидни пластини.
Дано поне да е било с предпазител за диска...
Имам доста неприятни спомени за разфасоване на една малка, изсъхнала ябълка точно с флекс и диск за дърво.
Определено ако не най-удачният, си е НАЙ-ОПАСНИЯ вариант... :)
ср окт 07, 2026 11:32 amvesodimov написа:
Добра идея ли е да ползвам потапящ циркуляр /още не съм купил/ ?
Ма разбира се че е един от най-лошите варианти.

Най-читавия вариант за теб (и не само за теб) естествено е електрически верижен трион.
Такъв с шина 40 санта е на цена 50-60 ЛЕВ-РА.
С потапящия циркуляр ще се вкараш във филм, ама луд умора няма. :-D

Ииии... ВНИМАТЕЛСКАТА. Пръсти, ръце, китки, крака ... при човека нямат свойството да порастат наново. :)
:partyman:
gogo7777 - майстор
Няма НИКАКЪВ проблем да се ползва диск за рязане на дърво ако е с карбидни пластини
hidrazin - майстор
ср окт 07, 2026 9:44 pmgogo7777 написа:
Няма НИКАКЪВ проблем да се ползва диск за рязане на дърво ако е с карбидни пластини
И с колко карбидни пластини е тоя диск? (Като брой бре и защо...?)
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА стандартен диск за рязане на дърво!!! За това и говорех!!!
На ъглошлайф/болгарка? Аха... :-D Ма "НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ" няма.
Освен този да останеш без някои чаркове от тялото... :)
gogo7777 - майстор
ср окт 07, 2026 10:23 pmhidrazin написа:
ср окт 07, 2026 9:44 pmgogo7777 написа:
И с колко карбидни пластини е тоя диск? (Като брой бре и защо...?)
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА стандартен диск за рязане на дърво!!! За това и говорех!!!
На ъглошлайф/болгарка? Аха... :-D Ма "НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ" няма.
Освен този да останеш без някои чаркове от тялото... :)
Няма проблем за тялото.....вярвай ми

Тема "Рязане на стари греди с потапящ циркулар" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: