Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
dyodi - специалист
Здравейте! Необходимо ми е да се промени механизмът на отварянето на три т. нар. балконски врати (PVC дограма извън гаранционен срок – отпреди 8 г., марката на обкова е MACO), така че да се премине от двуплоскостно (двуосово) към едноосово – само странично отваряне. Не искам тук да коментирам съображенията си за промяната, сериозни са, натрупаха се инциденти, излишно е да бъда разубеждавана.
От фирмата, която монтира дограмата, отказват да направят промяната, политиката на фирмата била това да не се прави (преминаване от двуосово към едноосово отваряне) :lol:, споменаха се и някакви професионални принципи. :? Мисля, че просто не им се занимава с мене.
Моля за помощ с мнения по два въпроса: 1/Как може да се осъществи технически желаната промяна; 2/Подходящо ли е да се обърна към друга фирма за поправката (някоя по-малко "принципна" и с по-гъвкава политика :)), след като тази, която е доставила и монтирала вратите, отказва да промени механизма?
Целта на въпросите ми е да получа допълнителна информация, за да имам малко по-добра подготовка какво да говоря и как да разбирам какво ми се казва, когато следващ път коментирам въпроса с фирма за PVC дограма, както и за да реша какво да правя по-нататък. Както писах по-горе, не искам да обсъждам в какво точно се състои изходният проблем, за себе си съм го анализирала и съм избрала като решение варианта да се преправи обковът, така че вратите да не могат да се отварят по втора ос, а само странично.
radius - майстор
Е как да им се занимава, като доводът е "Искам, защото го искам.". Сложи една #асансьорна_дръжка и ще стане едноосово.
MamaMy - майстор
Клиента винаги има право докато си плаща. :razz:
Значи или трябва да влетиш в офисът им яхнала метла или да попиташ колко струва тяхната фирма за да си разчетеш правилно джобните.

Тема "Ремонт на PVC дограма - смяна на обков (от двуосово към едноосово отваряне)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: