Мечтата на всяка домакиня
naB4o - специалист
Искам да попитам каква е разликата в гърбовете, които се продават, и да ми препоръчате какъв да си купя :) става дума за Варна :) долната част на кухнята е сглобих вече, и мисля първо да си монтирам гърба и после да слагам горните шкафове ако е такава последователността :?

И как точно се прикрепя за стената :) след това сигурно и ще имам други въпроси но засега това :)

Благодаря :-D
naB4o - специалист
другите ми питания са :

1. гърба трябва да е пред/зад "канта" на мивката?
2. трябва ли (удачно ли е) да стегна (да "прикача") шкафовете към панела ? (лично мисля, че не, ама да питам по-запознатите от мен) :-D
3. За контактите - ще е по-удачно да изрежа процеп в гърба или може би не ? :)

Прикачен файл

IMG_0496 (Medium).jpg
IMG_0496 (Medium).jpg (25.41 KиБ) Видяна 15604 пъти

Прикачен файл

IMG_0498 (Medium).jpg
IMG_0498 (Medium).jpg (23.39 KиБ) Видяна 15604 пъти

Прикачен файл

IMG_0499 (Medium).jpg
IMG_0499 (Medium).jpg (29.78 KиБ) Видяна 15604 пъти
sasooooooooo - "специалист"
А защо не сложиш плочки?
Така или иначе трябва да се застъпва малко от водобрана.
За контактите, предварително измери точно и изрежи необходимия отвор.
Шкафа трябва да се захване за стената.
Успех.
naB4o - специалист
А за гърба по-точно виждал съм от мдф около 1 см, и някакъв друг около 4 мм, струва ми се нещо друго, каква е разликата :? и къде продават във Варна :)
trevora - специалист
Гърба трябва да е зад канта на мивкката,фугата която ще се отвори,ще я обереш с водобранната лайсна.Към ккухненския плот няма ли стеннен панел.Той обикновенно е от 9 мм до 1,5см.Това което си гледал 4 мм.,не мисля че е стеннен панел.
Монтираш първо панела,след това горен ред,захваща се с държачи.Панела може и с монтажно лепило.За контакктите си измерваш точното разстояние,отбелязваш,правиш отвор предварително и след това монтираш панела.
naB4o - специалист
Trevora - Благодаря за изчерпателния отговор, много ми беше от полза :) още 1 въпрос, това монтажно лепило, ще бъде ли наистина доста здраво :)
И още нещо, задния край на мивката е изравнен с този на шкафовете, т.е. гърба няма да се подпре изобщо на тях :? Нали така ?
И още 1 нещо :) - трябва ли да се захванат долните щкафове към панела ? За горните знам, че трябва, ама за долните ми е дерта :) понеже единствените допирни места са, лявата част на големия шкаф, и гръбчето на ъгълчето... другите имат кухина от около 10-15 (може би 17 не съм замервал) см. до панела... ?
trevora - специалист
Да ,гърба няма да се опре на тях,а ще мине зад тях.В твоя случай като се замисля,май ще е по-добре да захванеш ст.панел с дюбели за стената.Долния ред шкафове ги хващаш един за друг като ги равниш с винтове 3-ка.Нареждаш до стената и нивелираш с крачетата.Монтираш стенния панел.Монтираш горен ред шкафове,те не се захващат за стенния панел.Само ще стъпят върху него.
donio_1 - специалист
виж пич,първо си постапил малко лекомислено като си си купил полска кухня.може би трябваше да се консултираш предварително.лошото при тя е че покритието им е като хартия и много лесно се прецаква,после средните шкафове са много плитки и както казваш ще имаш 17см разстояние отзад което всъщност можеше да използваш.стига съм критикувал,вече е факт че имаш такава кухня,ние се надяваме да помогнем :-D .значи според мен е добре да постъпиш така:отдели целия долен ред и подпъхни гърба зад тя,нищо че ще ти отвори фуга от дясно поне ще можеш да захванеш водобрана добре за да не ти влиза вода,закрепи стенния панел с
donio_1 - специалист
дюбели и винтове.долните ги сложи под нивото на водобрана ,а на горните залепи тапички,това ще ти гарантира че няма да падне панела,а и горния ред стъпвавърху него а нали се сещаш колко чинии и други разни работи ще има вътре.термогърба би трябвало да е със структурата на плота само че не е толкова дебел.има и 4мм панели на
Egger,само че съм от бургас и не знам от къде да си вземеш във варна
Стенни панели на Egger във Варна могат да се намерят (поне се сещам за две места), на крайезерния "ХОСЕ" и на бул. Януш Хунияди 6"Интериор-И". Поне за тези места се сещам че се предлага номенклатурата на австрийските фирми.

Тема "Питане за гръб на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: