Напишете въпрос свързан със санирането.
Тани - модератор
Приятелю , топло и студено са прекалено абстрактни понятия! Повярвай ми за сладоледа -1 градус си е направо жега! :-D :-D :-D

Ако очакваш някакъв смислен отговор , моля те задай си по-смислено въпроса! Каква е температурата на въздуха вън и вътре , пече ли слънце и т.н. Без да съм специалист обаче , не мисля че дори по тези подробности ще получиш 100% отговор , защото по-голямата заслуга на описамото от тебе явление е на инертния газ между стъклата!
ОК.Външна t - около 22-23,цял ден е слънчево.А в стаята-25.Няма щори,нито пердета.От вътр.страна стъклото направо си грее :)Незнам как ще е през лятото.Е,тогава ще имам щори и пердета :)
P.P.Мисълта ми беше дали когато слънцето го пече,стъклото трябва да е хладно от външна страна и топло от вътрешна:? Не трябва ли да е обратно?
expander - специалист
К стъклото се слага от вътрешната страна, можеш да провериш дали е поставено така, със пламъка на запалка разположена между теб и стъклото. Ще видиш четири отражения на пламъка по един на всяка повърхност на стъклото (ако е двоен стъклопакета). При К стъклото поради специалното покритие, отражението на пламъка е в различен цвят. Трябва различният пламък да е втория от четирите отвътре навън.
dildes - специалист
martycool написа:
Стъклата обаче се изпотяват и леко заухват отвътре. Нормално ли е това при условие, че е К - стъкло от вътре. Все още не пускаме никакво отопление вътре. Влага идва от готварската печка защото няма абсорбатор.
Ами, ти май не знаеш що е кондез :lol:, щото първата дограма, която сменихме /Алупласт=боклук/ си течеше като чешма зимата /при положение, че се изметна и направи луфт 0,5см та си вееше от там/, ама тя беше с обикновени стъкла, даже в единия стъклопакет влезе и между стъклата. Та въпросния стъклопакет го сменихме с К-стъкло. Сега когато бяха по-студените дни, другите стъкла се запотяваха целте яко през ноща, а К стъклото само по 1 см. от пластмасата.
Сега в другата част на апартамента сложихме Трокал, 5 камерна с К стъкло, просто разликата е от небето до земята като качество, не че разбирам много, но то е ОЧЕВАДНО :lol:
stevebradata - специалист
Привет на всички искам да попитам и аз нещо което може да ви се стори вече банално :) Сега ще сменям дограмата мисля да сложа дограма от дирмата ЛОРЕКС не знам дали някой я е пробвал но ме интересува дали има разлика изобщо между 3 и 5 камерната пвц дограма и изобщо дали тази фирма ще излезе коректна при монтажа ? казват ще работят само с немски профили ама то хората говорят? :)
И ако някои знае нещо по въпроса моля нека да ме осведоми за да не направя грешка :) че после лошо :
Предварително благодаря
Takezo Sensey - модератор
браво Galski , точно така е , при -10 градуса вънка , обикновения пакет измръва до + 5 градуса , а Ка стъклото + 15 градуса ако отдолу имаи радиатор стълкото е меко казано топло като го пипаш , .....дограмата е 80 % стъкло , значи вие си купувате стъкло , нека тогава да е Ка , разликата е само 6 лв. на кв.м. отгоре ..... :-D

Тема "Въпрос за цена на PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: