Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Spokoiniq - майстор
Колеги, трябва да излея два пояса и три колонки на покрива(4-ти етаж), кубик-кубик и нещо.Има ли смисъл да търся "пушка", предполагам от тези качени направо на бетонобъркачка, за целта, или да караме на класика-бъркане долу и качване с макари или телфер?
petgrbg - напреднал
Бетонпомпата взима 120.00лв. на час .Прецени дали си струва.
Spokoiniq - майстор
Миксер-помпа или само пушката взима толкова?Устройва ме, хамалогията и без това не е малка.Откъде е цената?
Domashen_maistor - специалист
Цената няма да те устрои, щото освен МСМ трябва да предвидиш още полвин-до един кубик /в зависимост от помпата/ бетон. Него кво ще го правиш и как ще го качваш? Пък ме съмнява, че миксер ще може да ти качи толкова високо.
ronik - специалист
Ако отговарят условията може да прекараш материалите предварително горе и в денят на наливането там да се бърка бетона. За кубик - около 10 колички пясък и 10 филц, 6-7 торби цемент, вода.
докера - специалист
Определено си струва да дадеш 50-100лв отгоре , но да си спестиш хамалуването :wink:
Отиваш /или се обаждаш/ в бетонов възел и питаш дали имат миксер-помпа с подходящата за случая стрела на помпата - в твоя случай -около и > от 15-20м. Изчисли точно колко бетон ще ти трябва и поръчай + 0,5м3 отгоре - защото освен за запълване на стрелата на помпата , има вероятност и да натоварят по-малко :wink:
Цена на бетон марка В20 - ~ 120лв/м3
Работа на помпата - ~ 100-120лв/ч.
Имай в предвид , че кофража трябва да е предвиден за наливане на бетона с помпа - струята и тласъците могат да разбутат недобре укрепен кофраж - укрепи го допълнително :wink:
Spokoiniq - майстор
точно за тва укрепване мислех, защото съм наливал с пушка покрив преди години на една къща, на равно е друго
panalov - специалист
За наливане на бетон с пушка трябва яко стягане на кофража .
Ако колоните са 0,25/0,25 см трябва да стягаш през около 0,50см същото важи и за пояса .Питай ако имаш нужда ще помагам.

Тема "Бетонпомпа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: