Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
dudly - напреднал
Здравейте!
Та става дума за следното: бях този уикенд в Хисар, голям кеф беше, толкова, че забравих даже да снимам това, за което ще питам - покрай южната стена на крепостта има едни алеи, които са покрити с жълта настилка, която много, ама много прилича на наредени камъни, но не е! Мисля, че е цименотва замазка, която е оцветена, но не мога да разбера как е оформена по този начин. А може би е нещо друго? Много ми допадна и бих искал да разбера как се прави. Някой знае ли? :?
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 8:26 pm, променено общо 1 път.
dudly - напреднал
Всъщност може би е точно това, но го виждам за първи път. Допадна ми и ми е интересно как се прави. Ако не е много сложно смятам да го приложа на циментовата част на оградата на двора.
dudly - напреднал
Yes! Точно за това става дума! Много благодаря!
invizitor - специалист
по "DISCOVERY channel" има едно предаване "Мръсна работа" и водещия в една от сериите го накараха да прави точно такъв бетон.имаше една-две тънкости които не са дадени на снимките от линка.първата беше,че между листовете за трамбовка и все още доста редкия бетон хвърляха някакъв каменен прах,но не се сещам точно какъв :? може и гранитен да беше,ама като бухаха отгоре ставаше доста голяма пушилка,та затуй го бяха викнали тоя с мръсната работа.и другото много важно беше:с едно като гребло ама тънко и дълго прокарваха фуги за справяне с атмосферните влияния.иначе повечето от работата е нивелация и много голямо "бухане" :-D

сега видях ,че си написал на циментовата част от оградата.не мисля,че тази технология може да се използва за отвес,защото формите стават при доста рядък и течен бетон.майсторите не потъват защото са стъпили на листовете ,иначе водещия стъпи без да иска отстрани и си затъна като пич

Тема "Оцветена циментова замазка или ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: