• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Да, не е трапецовиден. Резбата е правоъгълна и много точно изработена. Свалихме го от някаква машина.
velsi - Почетен майстор
Между другото забелязах интересен ефект на тефлона: свива са на студено и гайката започва леко да затяга. Иначе при стайна тепература се движи като СВД (skartalov естествено няма да повярва :) ).

Това ме накара да се замисля как изобщо стои въпроса с темпераурноте разширения при този вид машини? skartalov, имаш ли някакви наблюдения?
Iliev Labs - специалист
velsi, кво правиш при фрезиста?
Частите на носещата конструкция, от какво мислиш да направиш?

А за темперетурните разширения - машини от които се иска точност, работят в контролируема среда (климатиче в работилничката :wink: )
velsi - Почетен майстор
Всички части са от алуминий. При фрезиста правя детайли, които няма как да бъдат ротационни. Което може да е кръгло си го изработвам аз на стругчето.
Iliev Labs - специалист
Аз мисля да лея алуминий, близо до размерите, и после на фреза само да се поочисти. И да се докара до точните размери. Обаче не знам кво ще стане. Грапавата повърхност която, видях в леярната ме накара да се замисля, дали не охлаждат много бързо отливката. Да не се получи някои крехък алуминий. Трябва пак да ида до там. Нямам идея откъде да взема плътен материал. Сигурно е скъп и не го продават на парче. Ти стар материал ли ползваш или го купува от някъде?
velsi - Почетен майстор
Продават каквото ти дойде наум и режат колкото ти трябва. Не се занимавай с отливки, няма смисъл.

Ето ти и малко практическа информация. Плътен материал (Ф и квадратен) струва 7,80 лв/кг без ДДС. Плътен профил 50х50 мм тежи 7 кг/м, а 95х95 мм 25,5 кг/м
skartalov - специалист
Iliev Labs написа:
Аз мисля да лея алуминий......
Недей се занимава с глупости да лееш алуминия.
Аз си правя всички детайли на CNC фреза и стават чудесни (както можеш да видиш от приложената снимка).
Освен това се ползва САМО алумини 2017, който е твърд и лесен за обработка.

Не съм казал че не ми се занимава за фрезичка за 3000 лв. Просто още не ми е останало време, но вече съм нахвърлял основните неща от механиката (виж на снимката).

Искаше в едно твое мнение малко снимки за изплакване на очите. Качих ги, но са на стр. 13 от тази тема.

Прикачен файл

img_8298.jpg
img_8298.jpg (87.46 KиБ) Видяна 4184 пъти

Прикачен файл

img_8299.jpg
img_8299.jpg (82.69 KиБ) Видяна 4184 пъти
velsi - Почетен майстор
Колега, skartalov, би ли ми казал как се нарича детайла, от който се прави гъвкавото трасе за кабелите.
skartalov - специалист
velsi написа:
Колега, skartalov, би ли ми казал как се нарича детайла, от който се прави гъвкавото трасе за кабелите.
"Кабелни водачи"

Има ги в КУМАКИС. МНОГО СА СКЪПИ! Да не кажете че не съм Ви предупредил.

А относно тефлоновата гайка! Ами аз Ви предупредих да ползвате ТЕРАФТАЛАТ вместо ТЕФЛОН.
Хем е по- ефтин, хем се САМОСМАЗВА!
Ама аз като си говоря кой ли ме слуша...
velsi - Почетен майстор
Благодаря ти. Че какво му е на тефлона? Той също се самозмазва. Пък и аз гайките си ги правя сам. Ако тефлоновите не ми харесат ще ги направя от терафталат щом казваш, че е по-добре.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: