• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
В интерес на истината такава система ,директна ,има добри показатели - на една вила има монтирана такава ако не се окъпеш през деня да охладиш водата -баланса избива на бойлера .
2v6 - майстор
gorgidanchev написа:
Манометри имам но няма нужда да меря налягането.Системата ще е отворена.Просто изпробвах по най лесния начин .
Е, щом имаш - би ли премерил какво налягане може да надуеш! :)
filmatoplo - майстор
Моята ръчна помпа си я правих сам от медна тръба фи-35 , бутало от неръждавейка с О пръстени-дръжка от стара бояджийска помпа (преди това имаше метална неръждавейка но излизаха мазоли). Отдоло запоен преход на една втора резба и навита тетка с два възвратни клапана завършващи с 2 маркуча . Единия е черна гума , другия за високото налягане е двуметрова мека връзка с гайка 1,2 . До 7 бара съм изпитвал медни щрангове за отоплителна инсталация. Сега си направих електрическа , и ръчната я ползвам само за доливане някъде ако се наложи до 5-10 литра. Ама тва пусто качване на снимки не го мога - а пък може и да ви се потресе - ще ошаря форума. :lol:
romanpm - майстор
filmatoplo написа:
В интерес на истината такава система ,директна ,има добри показатели - на една вила има монтирана такава ако не се окъпеш през деня да охладиш водата -баланса избива на бойлера .
:) Е да но при мен няма възвратен клапан и нищо не избива :wink: , много рядко спират от ВИК , водата макс. съм мерил 72 гр. :)
filmatoplo - майстор
За задължителния комбиниран баланс -възвратен клапан който се монтира на бойлера говоря .
naskov - майстор
filmatoplo написа:
Моята ръчна помпа си я правих сам от медна тръба фи-35 , бутало от неръждавейка с О пръстени-дръжка от стара бояджийска помпа (преди това имаше метална неръждавейка но излизаха мазоли). Отдоло запоен преход на една втора резба и навита тетка с два възвратни клапана завършващи с 2 маркуча . Единия е черна гума , другия за високото налягане е двуметрова мека връзка с гайка 1,2 . До 7 бара съм изпитвал медни щрангове за отоплителна инсталация. Сега си направих електрическа , и ръчната я ползвам само за доливане някъде ако се наложи до 5-10 литра. Ама тва пусто качване на снимки не го мога - а пък може и да ви се потресе - ще ошаря форума. :lol:
filmatoplo, кажи как си си направил ел. помпа, защото аз се мъча с една кофпомпа, много не ми харесва и искам да я сменя. На ROTHENBERGER пък ми са много скъпи
filmatoplo - майстор
На Ротенбергер ръчните не стават за професионална работа , електрическите са им скъпи. Моята е Грундфос -най малката от серията периферна помпа , за 96 лева . На 20 метра щранг височина няма проблеми за нула време зареждам по 200-300 литра антифриз в системата . На 3 бара налягане ги зареждам. Преди тая купих една от Бриколаж за 55 лева - не можа повече от 1,5 бара да вдигне - стои ми нова в къщи , не си заслужава расправиите в магазина да я връщам - въпреки че един келеш се кълнеше че помпата дава налягане 5-6 бара.
Последна промяна от filmatoplo на вт фев 17, 2009 4:04 pm, променено общо 1 път.
naskov - майстор
Сериозно ли пълниш системата с циркулационна помпа. 25/4 ли е? Колко атмосфери може да вдигне? Направо не ми се вярва. Ако е истина и аз ще правя така. Някакви други особености има ли? Дай още инфо!
filmatoplo - майстор
Рк м 60 е помпата - Периферна
filmatoplo - майстор
Значи моята помпа е периферна серия PKm60 , мощност -370 вата монофазна , дебит 40 литра в минута , напор 40 метра . Сива на цвят изводи 1 цол . Виж в помпен свят - периферна помпа .Циркулационните не стават.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 22

Тема "Въпрос за слънчев колектор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: