Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Илиян Илиев™ - майстор
По белия свет е прието бояджията да оправя дефектите на шпакловката преди боядисване. Сега, ако шпакловчика се е учил и е насрал някъде си е отделен въпрос, защо му е платено.

Факт е, че от както го практикувам този занаят не съм видял нито един шпакловчик с шкурка в ръка. Само бояджиите ги разнасят по строежите тези инструменти.

п.п. Имам достатъчно метри зад гърба си, вервай ми и знам как се шпаклова.
georosi - специалист
Е,ти пък веднага се засягаш.Според мен,шпакловчика трябва да си свърши работата до край,като си прешкури.На бояджията не му влиза в работата да прешкурва изцяло и да шпаклова още една финна ръка за да оправя на шпакловчика маскарата.Ако клиента ще си боядисва,за него ли остава да шкури.
Илиян Илиев™ - майстор
Не се засягам, просто и двамата май казваме едно и също нещо, но по различен начин. Демек шпакловчика трябва да си свърши работата, така както ти казваш, но това не означава, че няма да остане някой незабелязан дефект. Това пък изобщо не означава, че в инструментариума на шпакловчика трябва да фигурира каквато и да било шкурка. Аз никога в живота си не съм ползвал шкурка за шпакловката, а не са малко бояджиите, които са ми давали визитки с молба да ги препоръчвам на клиентите, защото е удоволствие да се боядисва след мен. Ако шпакловчика е омаскарил всичко значи не е шпакловчик май. Ако следиш моята тема до 1-2 дена ще спомена за процедурата по боядисването след шпакловката.
Джани - напреднал
Тани написа:
Като гледам снимките - шпаклован импрегниран картон със сатен :prayer: :prayer: и след това най-вероятно е търкан с шкурка. Вече е пресъхнал от толкова време и е започнал да се отделя от картона. Сега като сте го намокрили просто се отделя от картона.
Тц. Не се отделя сатена. Само боята. Сатена не мърда.
Не знам какъв е като марка/производител. ГК произведен в Румъния пише.

Благодаря на всички за съветите и вниманието :)
lakosste - специалист
kokopi4a написа:
По въпроса с грундирването мога да кажа че вече започнах да го избягвам ,освен когато е наложимо,в смисъл когато имам две различни по вид стени и трябва да се грундират за да се оеднаквят.Скоро правих едно помещение около70 кв. с ГК .Шпакловах,но не само фугите ,а всичко със сатен. Грундирах с БОРО,но само половината от помещението.когато започнах да боядисвам ми се ревеше.Грундираното стана,но от 4 ръка, а не грундираното стана от първата ръка без никакви забелешки.Само преди боята го почистих от праха.
грунда при труднопопиващи основи се разрежда доста иначе прави един филм по повърхноста и боята трудно се задържа по него и не покрива.
кажи как беше разредил грунда
kokopi4a - специалист
lakosste написа:
kokopi4a написа:
По въпроса с грундирването мога да кажа че вече започнах да го избягвам ,освен когато е наложимо,в смисъл когато имам две различни по вид стени и трябва да се грундират за да се оеднаквят.Скоро правих едно помещение около70 кв. с ГК .Шпакловах,но не само фугите ,а всичко със сатен. Грундирах с БОРО,но само половината от помещението.когато започнах да боядисвам ми се ревеше.Грундираното стана,но от 4 ръка, а не грундираното стана от първата ръка без никакви забелешки.Само преди боята го почистих от праха.
грунда при труднопопиващи основи се разрежда доста иначе прави един филм по повърхноста и боята трудно се задържа по него и не покрива.
Бях го разредил но малко,мисля че беше достатъчно.Доста пъти съм грундирал с този грунд и не съм имал проблеми,това беше някакво изклучение.тези дни пак грундирах без да има проблеми. Мисля че вече не може да се разчита и на най добрите марки,много залежала стока се продава ,а и не се съхранява добре.
housedoktor - майстор
Много е важна пропорцията .Аз Боро не ползвам ,но съм винаги прецизен при разреждането.Ако грунда е по -малко разреден-тогава оставя и много лъскава повърхност.А който използва Ц200 -дразрежда се 1:7 до 1:8
lakosste - специалист
kokopi4a написа:
lakosste написа:
kokopi4a написа:
Бях го разредил но малко,мисля че беше достатъчно.Доста пъти съм грундирал с този грунд и не съм имал проблеми,това беше някакво изклучение.тези дни пак грундирах без да има проблеми. Мисля че вече не може да се разчита и на най добрите марки,много залежала стока се продава ,а и не се съхранява добре.
ето сам си призна че си го разредил малко.Това е причината за да не покрива.
pipbel - майстор
Според мен,шпакловчика трябва да си свърши работата до край,като си прешкури.На бояджията не му влиза в работата да прешкурва изцяло и да шпаклова още една финна ръка за да оправя на шпакловчика маскарата
Еййй, интересни сте това майсторята, кой за кво бил отговорен, кво не бил или бил направил и т.н. Големи тесни специалисти се извъдихте и на 100% задължително трябва да оплюете колегата си преди вас. Както и тоя след вас ще ви плюе...абе майсторски номера.
Аз затова като договарях гипсовата шпакловка за другия месец уговорката ми беше задължително + 1 ръка латекс след нея (няма аз да шкуря стените после я...)
Който шпакловчик не ще да боядисва - сори, значи не става и за шпакловане.
Просто и логично.

Тема "Моля за съвет/помощ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: