• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mitcd - специалист
Значи моя мултицет е уникален всеки светодиод свети(слабо ама свети).
tatitijoro - напреднал
Значи светодиодите са здрави. Сега като запоявах последния и потърках леко с поялника върху жичката и леко пресветнаха всички. Но пак не иска. Нещо 100% бъркам в схемата.
ELEMENTAL - специалист
mitcd написа:
Значи моя мултицет е уникален всеки светодиод свети(слабо ама свети).
Три модела мултицети имам DT9206A, DT 838, DT830.Единствено при DT838 светят всички светодиоди в режим мерене на преход.В режим омметър (обхват 200ома) такъв проблем не се появява.Иначе нови светодиоди могат да се проверяват и с тестера за транзистори.
tatitijoro най-добре постни няколко снимки.
tatitijoro - напреднал
Споменах ли, че греца ми е 1,5V на 400А, а не 1V, ако естествено има значение.
tatitijoro - напреднал
Снимки най-рано утре мога да постна, защото сега нямам фотоапаратче под ръка, а от телефон няма смисъл.
ELEMENTAL - специалист
Не е в греца проблема.
tatitijoro - напреднал
Ако пробвам да направя някоя аматьорска рисунка да видим дали ще излезе нещо.
tatitijoro - напреднал
Чакайте сега малко. Мисля че се усетих. Проблема може наистина да не е в грец-а а в начина по който съм навързал жиците за него. Така той има 4 означения (+, - , ~ , ~). Фазата съм я вързал на +, нулата излиза от "-". и Двата края за диодите от другите два изхода.
ELEMENTAL - специалист
Това ти е грешката.Фазата и нулата се връзват на "~" изводите.Изводите "+" и "-" са за изправеното напрежение.
tatitijoro - напреднал
Знаех си аз че нещо съм объркал. Грец-а може ли да се е прецакал нещо? И много благодаря на всички . Чудесен форум!
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: