Мечтата на всяка домакиня
mici - специалист
Ще правя барплот, в който искам да вградя малък хладилник ВхШ=82х55 см. Прилагам схема на конструкцията: хладилникът ще се намира вдясно, а вляво - шкаф с две вратички. Там, където ще е шкафът ще монтирам крачета (продават се такива) на дъното , които ще скрия с някакъв перваз. Но не мога да измисля как да направя дясната част - там няма да има дъно и не знам как се прави крачето в този случай. Имате ли някакви идеи?

Прикачен файл

барплот.jpg
барплот.jpg (36.87 KиБ) Видяна 4124 пъти
shadowman - майстор
Може да сложиш муфа и краче което има реглаж. Трябва да идеш до някой магазин за мебелен обков и да видиш за какаво става дума. Страницата ще трябва да е с размер колкото височината на шкафа + краката - тези крачета с муфата (около 15 мм, но зависи какво ще вземеш). Нещо подомно като на снимката, но да е с по-малък диаметър.

Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Струва ми се, въпросът е как да закрепи краче на самата вертикална страница.
null - специалист
Без да ме освирквате
Аз вкъщи си направих шкафовете със страници до пода. От долу им ковнах вместо крачета едни специални габърчета с пластмасови глави около 5мм високи. Колкото да не пият вода като се мие. Продават се в магазините за мебелен обков. Дори при не идеално нивелиран под шкафа си се намести. Всичките шкафове.
Така, че аз бих предложил следното - и шкафа до долу. Обаче като да ще му трябва и дънце. Може да го сложиш на 5-7 см от пода за да може да се мие или според мен по-доброто решение е вместо дъно да има голямо чекмедже пак на около 5см от пода. Вратичките не стигат до долу, а на няколко сантиметра от долу. Зависи къде ти се намира въпросния шкаф. Ако пред него няма голямо растояние дефакто и 5-7см да оставиш на вратичките от пода няма да се вижда, че не е затворено, а пък там ще можеш да си стъпваш като си подпъхваш краката :) Повярвай по-удобно е. Чистенето също не е трудно. Вадиш чекмеджето и измиваш спокойно.
Аз така бих го направил. Успех.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Свирррр!
Питащият няма проблем с шкафа като шкаф. Има проблем със шкаф с хладилник.
Spokoiniq - майстор
Има такива крачета, г или п-образни, в кентимпекс ги гледах май.Седи много грозно обаче.Защо не я пуснеш до долу с един п-образен уплътнител за цокли?Никой не слага крачета на страници(shadow да ме поправи ако греша).
trevora - специалист
Пусни страницата до долу.Можеш да сложиш малко нивелиращо краче,ако те притеснява нивелирането.Крачето се казва "мини пинго"с метална дибла.Имаго почти във всички магазини за мебелен обков.

Прикачен файл

6073_1234818252_jpg_295.jpg
6073_1234818252_jpg_295.jpg (25.17 KиБ) Видяна 4021 пъти

Прикачен файл

1213202.gif
1213202.gif (13.26 KиБ) Видяна 4024 пъти

Прикачен файл

1213402.gif
1213402.gif (5.55 KиБ) Видяна 4024 пъти
bisplus - специалист
Според мен най-удачно ще е да пуснеш дясната страница до долу и да и сложиш едни обикновени ПВЦ стъпки. Ако успееш да монтираш някакви крачета ще се вижда хладилника и ще бъде много грозно. Помисли и за вентилацията на самия хладилник, освен ако самият хладилник не е за вграждане. Съветвам те също да отпуснеш малко разстояние, зада не стане така да межеш да го вкараш там хладилника, а пък ако ти е точен размера е възможно да не успееш да го нивелираш .
shadowman - майстор
Идеята ми е като на тревора, само че на моята снимка няма муфа, а муфата се вгражда в ПДЧ-то след като се направи отвор. Страницата ще е до земята само ще бъде намалена колкото е размера на крачето. Може да се сложат и обикновени стъпки или кабъри, но ако човека иска да може да нивелира то крачето с муфата е решението.
mici - специалист
Много благодаря на отзовалите се. Аз също мислех да пусна страницата до пода, но имах надежда да се намери по-елегантен вариант - очевидна няма. Перваз за скриване на крачетата ще има, защото и хладилникът има перваз около 10 см до долния край на вратата, та и дъното и вратичките на шкафа ще са до там. Колкото до охлаждането на агрегата - предвидил съм достатъчно място за монтаж и за вентилация. Обещавам снимки на плота и цялата кухня.

Тема "За барплота" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: