• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
EmoZ - специалист
phoenix9040 написа:
Нямам отоплителна мощност и затова и не съм дал.Сега строя къщата и не е предвидена в топлотехниката да има камина в последствие реших.Етажа е 140 кв метра искам да топля само него.Някой моля да каже плюсове и минуси.Засега съм се спрял на няколко варианта.

-подово отопление с вода(не знам как с термо помпа или с камина)
-камина с въздушна риза
-камина с водна риза.
-може и на котел

искам другото лято да свържа и слънчев колектор към системата.Моля да ми разясните какви възможности имам.И за какви суми става въпрос.Благодаря предварително.

И моля не се ядосвайте ако въпросите ми са глупави,неточни или елементарни.Не разбирам толкова колкота вас и не сикам да се доверявам само на майстора ,който ще ми прави офертата защото по закон винаги казват ,че най - одбре е това което те могат да направят най-бързо и лесно за Тях.С тези думи не искам да обидя никой просто искам да разбера плюсове и минуси,а и цени де :).Благодаря за търпението и отделеното внимание.
Не се коси', въпросите - к'вито са - такива!

От думата 'майстор' още си супер далеч, така че можеш спокойно да я забравиш засега.
1. Отиваш при некой проектант плащаш си като пич и той ти прави ОВ проект и ти определя отоплителните товари;
2. Избираш първичен енергоносител (ток, дЪрва, кюмюр, плети или каквото там ти харесва);
3. почваш да си избираш топлоизточник (котел, камина, термопомпа и т.н.), според сумарният си отоплителен товар;
4. иииии тука почваш вече да търсиш 'майстор'.

Ако искаш да си в унисон на 'направи сам' още първа точка, сичките ти въпроси до момента са абсолютно несъстоятелни, 'щото правилният е: как да си определя отоплителният товар.

Успех.
naskov - майстор
Кажи от къде си и ако си ми наблизо ще те консултирам и ако искаш мога и да го направя. Иначе има много за писане и питане :)
phoenix9040 - специалист
От Пловдив съм.
Никой не коментира за отопление с камина на въздушна риза.Моля дайте предимства не достатъци на това с водна риза.

За въздушната риза ме претеснява ,че като спре да гори веднага ще спре да духа и топло.Нали не бъркам.И изобщо някой правил ли е такова отопление.
Takezo Sensey - модератор
phoenix9040 написа:
За въздушната риза ме претеснява ,че като спре да гори веднага ще спре да духа и топло.Нали не бъркам.И изобщо някой правил ли е такова отопление.

Не бъркаш...няма да е баш веднага но топлото ще спре по рано от това ако системата е с вода .

Няма и да сбъркаш ако ползваш и търсачката !
И понеже лекино те мързи, е това са "твоите" теми .
А ся чети, чети и после питай какво не разбра!!!

Като Мастер Кеноби спомена вече, няма кой да ПРЕРАЗКАЖЕ половината форум отопление !

Прикачен файл

теми2.jpg
теми2.jpg (220.83 KиБ) Видяна 4232 пъти
EmoZ - специалист
phoenix9040 написа:
От Пловдив съм.
Никой не коментира за отопление с камина на въздушна риза.Моля дайте предимства не достатъци на това с водна риза.

Но пък 'убавото е, че като я запалиш топлото 'ше почне да духа веднага.

Ше направиш една камера (акумулатор) и 'ше я напълниш с едър мощен камънак - така топлото 'ше духа и след като пламъкът спре, ма т'ва пък от друга страна 'ше забави топлото малко.

Успех.
илко илиев - специалист
значи ти хем искаш с камина хем с котел,просто незнаеш какво искаш?с камина се прави по един начин, а с котел по друг начин.котела се вързва разширителя на студената вода а с камина на топлата вода, и при двата случая аз ако съм пускам до всеки радиатор тръба -топла и тръба студена-вода. но ти незнаеш какво искаш това ти е проблема
  • 1
  • 2

Тема "Отопление на Камина - Въпроси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: