• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
skartalov - специалист
Моля Ви, обяснете ми какво ми трябва като оборудване, и начин на работа, за да се боядисва МДФ професионално.
Как точно става това?
Какви бои? Грунд? Шлайфане и т.н.
Тънкости и т.н.
Имам CNC рутер за фрезоване, гравиране и рязане. До тук съм наясно с нещата. Ако някой нещо го интересува на тази тема- да пита! Проектирам всякакви щуротии от МДФ и т.н., обаче като стане въпрос за боядисването, работата отива на зле.
Мерси предварително!
:-)
filbig - специалист
Ще ти трябва добър компресор, пистолет за филер и пистолет за боята. Можеш да ползваш авто акрилни бои и грундове, а има и полиуретанови за тази цел. Ако се справяш с боядисване на коли, процеса е същия, дори ако е гланцово покритие можеш да полираш, при мата не можеш да правиш корекций, трябва ти и добре обезпрашено помещение и подходяща температура и добра вентилация, всичко което е необходимо да направиш добре кола, само дето дефектите на една кухня се виждат повече.
skartalov - специалист
Имам напредък!
Пробвах няколко вида бой, но най- добър резултат се постига с скъпи полиуретаниви бои, който комплекта (Основа, разредител, втвърдител и боя) струват 70-80 лв.
Доста скъпо удоволствие, но си заслужава за крайния резултат.
За пистолет си купих един от 300 лв. марка PREVOST. Доста съм доволен от него, регулира се страхотно и дава хубава "метла".
Компресор - 250 литров и т.н.
Vania76 - помощник
Купих полиеретанова боя с разредител и втвърдител бяла за боядисване на врати.Някой ще ми каже ли как точно се боядисва с това?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Vania76 написа:
Купих полиеретанова боя с разредител и втвърдител бяла за боядисване на врати.Някой ще ми каже ли как точно се боядисва с това?
Какво пише на боята?
Vania76 - помощник
n_a написа:
Vania76 написа:
Какво пише на боята?
Ще проверя,че е доло в колата и ще пиша пак.Благодаря ви!
Vania76 - помощник
Грунда се оказа италиански-Vernici Egidio Milesi,а разредителя ни е гръцки.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Vania76 написа:
Скъпа.
Мила!
КАКВО ПИШЕ НА КУТИИТЕ, КАК СЕ ПОЛАГА ПУСТАТА БОЯ??
Vania76 - помощник
n_a написа:
Vania76 написа:
Скъпа.
Мила!
КАКВО ПИШЕ НА КУТИИТЕ, КАК СЕ ПОЛАГА ПУСТАТА БОЯ??
Аз ако знаех,нямаше да питам :sad: ,дано се справя ,че мъжо е с гипсирана дясна ръка и ...аз ще се пробвам,дано стане.Казаха ми само ,че ставало на балончета с четка и ,че се втвърдява бързо.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
И как ще се справиш? Първо говориш за двукомпонентна боя. После говориш изобщо не за боя.... половината бои се пръскат с пистолет, което си е професионална работа... НА ВСИЧКИ ОПАКОВКИ ПИШЕ НАЧИН НА ПРОЛОЖЕНИЕ/ПОЛАГАНЕ. Като сте с гипс, да четете не можете ли?
По-добре прочети и питай и я върни в магазина, отколкото да оплескаш нещата и после "как се маха?"
  • 1
  • 2

Тема "Боядисване на МДФ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: