Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
borkata3000 - специалист
Здравейте!
Нужен ми е съвет:
Искам да си купя боксов чувал, който да закача да виси от тавана. Също и да си направя приспособление за кофички на стената, която е също бетонна (носеща). Чувала тежи към 30-40 кг. Какви дюбели да ползвам, колко дълги, колко на бр.?
Благодаря!

Изображение
Чаро - Акълия
Изображение

Е те такова животно ти трябва , 10-12 мм дебелина поне.
Става и с един изпитано е.
borkata3000 - специалист
cacho написа:
Изображение

Е те такова животно ти трябва , 10-12 мм дебелина поне.
Става и с един изпитано е.
Как му е името на това, да знам какво да търся в магазина?
$64EN - специалист
това е лесният варянт :

ИзображениеИзображениеИзображение

моята съм я закачил по друг начин => с метална рамка хваната за тавана пак с 4 анкера , но и първият варянт ще ти свърши абсолютно същата работа

успех :cool:
SuB^ZerO - специалист
тези анкери съм ги изпробвал и смело мога да кажа че наистина вършат работа.Занимавам се с изолации и на една панелка от едната страна просто нямаше къде да прекарам въжето.Главното въже хванах само за един от тези анкери и не е имало проблеми.Моят съвет обаче е да направиш стоманена квадратна пластина с размери горе долу 30х30см,която да захванеш с 4 анкера за да може да обхване по голяма площ от тавана.
Чаро - Акълия
И само на един да я сложиш, няма да падне!
Отнесли са много бой... и си стоят покорно.
Най-много съседите от горния етаж да писнат от кънтенето :wink: (ако има такива)
Веригата се износва от триене, но анкера не мърда! Вземи Вюрт да си мааалко по-спокоен.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
На $64EN окачването е много неподходящо.
Анкерен болт с хубава кука. Добра халка и малко верига. Трябва да може да се върти. И в една!!! точка. Това с 4те създава напрежения и няма разпределение на тежестта. И не лягайте на ухото "50 кила" защото стъатично е 50. Реално е пъти повече.
masteradmin - майстор
Моя чувал във фитнеса го закачвам за метална квадратна планка която има ухо. Захваната е с 4 анкера в 4 ъгъла. Хубавото е че като сваля чувала слагам - 3 карабинера и си връзвам лост където се набирам. Довечера ще го снимам.
$64EN - специалист
n_a написа:
На $64EN окачването е много неподходящо.
Анкерен болт с хубава кука. Добра халка и малко верига. Трябва да може да се върти. И в една!!! точка. Това с 4те създава напрежения и няма разпределение на тежестта. И не лягайте на ухото "50 кила" защото стъатично е 50. Реално е пъти повече.
не разбрах много много какво имаше впредвид , но пак не съм съгласен :)

Тема "Как да захвана бокс. чувал за тавана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: