• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
skartalov - специалист
Мисълта ми е че в този материал ТЕРАФТАЛАТ си има някаква смазка, просто си е така, и не се налага по време на работа да се смазва, а и мисля че е малко по- твърд от тефлона, което в този случай е добре дошло.
velsi - Почетен майстор
Практиката ще покаже. Още един въпрос за кабелните водачи. Те в двете посоки ли са гъвкави или само в едната?
skartalov - специалист
velsi написа:
Практиката ще покаже. Още един въпрос за кабелните водачи. Те в двете посоки ли са гъвкави или само в едната?
Само в едната, имат си и минимален радиус на огъване.
Iliev Labs - специалист
Кабелните водачи, видях в някакъв саит, че си ги правят от П образни профили. Пластмасови , като каналите за кабели. Нарязва се на парчета, изрязва се едната част. Не си спомням какви щифтове ползваха. Абе нещо такова беше. Щифтове който може да свършат работа, съм виждал в магазините за авточасти. Ползват се за тапицерийте на вратите. :) velsi, ти можеш да механизираш изработката! За да наподобиш фабричните. Гофрирана тръба за кабели, дали няма да свърши работа?

Прикачен файл

_ae_209.jpg
_ae_209.jpg (6.33 KиБ) Видяна 4107 пъти
Последна промяна от Iliev Labs на чет фев 19, 2009 2:22 am, променено общо 1 път.
Iliev Labs - специалист
skartalov Благодаря!
Не бързай, знам че хубавите работи стават бавно. И не забравяй, да гравираш името на фирмата върху профилите!

Днес бях в ИНТЕР ЕКСПО. Не е това, което очаквах. Страхотни машинерий, но нищо за хобистите. А БР Техника са просто търговци. Даже не много гъвкави. Само ти Карталов, си взел хобистите присърце. :)
velsi - Почетен майстор
Днес взех първите два детайла. Още няколко изработих. Започвам малко, по малко да сглобявам... :-D
velsi - Почетен майстор
:?

Прикачен файл

x.jpg
x.jpg (168.23 KиБ) Видяна 4390 пъти
Последна промяна от velsi на съб сеп 11, 2010 11:28 am, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
nikedj написа:
Здравейте
и аз да се намеся в темата имам питане за плота на ЦНЦ то от къде мога да си намеря подходящ алуминиев профил
от Хасково съм а БР Техника са ми далече

http://cnc-bg.net/index.php?s=b3dce11e3 ... wtopic=122

Май само аз правя нещо и само аз си пиша тука... :?
Iliev Labs - специалист
:) Ние четеме редовно!
Пък и ти не питаш нищо.
Предвидил ли си възможност, да сменяш в последствие винтове, гайки, мотори?
За шпиндел какво мислиш да ползваш?
velsi - Почетен майстор
Ами да. Всичко е разглобяемо и съответно ще може да се сменя. На първо време мисля да тествам с един dremel. По-нататък може да взема нещо по-мощно. Затова не съм и проектирал още стойката за шпиндела.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: