• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
bikerider_ - специалист
Здравейте!
Имам следния проблем - фурнирът на гардероба на мой приятел се надига, напуква и чупи впоследствие. Може ли по някакъв начин да се спаси и да се предотврати по-нататъшно разпространение на процеса, без смяна на фурнира, понеже гардеробът е голям, масивен и още по-неудобното вграден? :?:
Eто и снимки на само няколко от множеството повредени участъци
http://img230.imageshack.us/img230/9007/dsc00317km2.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/1853/dsc00316sr8.jpg
Фурнирът е лакиран, още в началото, когато процесът на надигане започнал, понеже собственикът имал и такава врата, при която обаче лакът помогнал поне за запазване на външния вид. Той смятал, че надигането става от влага в жилището. Да, ама не! На вратата надигане няма, само е поправил козметично избледняване на фурнира и. А и до ден днешен фурнирът на нея не е мръднал. Гардеробът обаче става по-зле и по-зле с всеки изминал ден.
Ще съм благодарен на съвети по въпроса!
gorgidanchev - специалист
Абе човек това е форнир с много лошо качество.Няма спасение.Може да опиташ да го шлайфаш и после лакираш с новите лакове.Според мен е от лака. Пробвах на едно старо бюро и светна.Четвърта година вече е шест.Но не беше се напукало още.На шефа ламперията е ...мале мале.ВСЕ СЕ СКАТАВАМ .Но не знам кога ще ме награби.Форнира е същия.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това не е от влага в помещението. Инак щеше да започне откъм пантите.
Опасявам се, че с това лакиране се е отключил някакъв процес - несъвместимост между лака и съществуващото.
bikerider_ - специалист
Той се надига отпреди да се лакира! Важно е да го имате предвид! И ако не беше лакът, досега някои надигнали се парчета отдавна да са се откъснали. Лакът просто не е фактор за повреда в случая. Да, лаковете се надигат, при температурна амплитуда -15 - +40градуса, при излагане на сняг, дъжд и слънце последователно, но гардеробът нито е на минус, нито го вали или грее слънце. Може би лепилото на фурнира е боклук. Затова се чудя има ли начин да се спаси по някакъв начин. :?:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Може би лепилото на фурнира е боклук Точно такова си мислех. ОК, няма проблем лепилото да не е фактор.
Прости черния ми хумор.
А какво има под фурнира? Мисълта ми е, че самият фурнир не може да се спаси.
bikerider_ - специалист
n_a написа:
Може би лепилото на фурнира е боклук Точно такова си мислех. ОК, няма проблем лепилото да не е фактор.
Прости черния ми хумор.
А какво има под фурнира? Мисълта ми е, че самият фурнир не може да се спаси.
Само ти ли мислиш така или наистина ще се опре до смяна на целия фурнир?! :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Аз определено мисля така, а дали само аз, това не мога да кажа.
Какво толкова! И без това е грозен. :wink: Бе наистина е като връзкарско соц училище. Белите фурнира, шкурка, Ттапет, декупаж, лак... решения всякакви!
bikerider_ - специалист
Не бих казал, че е грозен. Дори никак даже! Много по-класна мебел от всичките модерни с ПДЧ(поправете ме ако не се казват така) плоскости! Ако не беше забелването, въобще не би пипал фурнира собственикът.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Е намигах, намигах. белким преглътнете по-леко загубата.
gorgidanchev - специалист
То и лепилото може дае калпаво.Гледам доста голямо пропукване.Лепиш фолио ..абе квот измислиш.Но това няма опхравяне.
  • 1
  • 2

Тема "Надигащ се фурнир на вграден гардероб?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: