• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Palawnik - специалист
masteradmin написа:
Нещо не ми харесва незнам какво, като начало този кабел дето свързва общия бушон с всички бушони на апартамента трябва да се махне преставяш ли си какъв ток ще минава през него.
Master, няма да е повече от 35 А, ако сложи такъв предпазител за общ.
masteradmin написа:
А и да свързваш 2 бушона с еднакъв ампераж последователно не е домислено.
Принципно си абсолютно прав. Ако са с еднакъв ампераж не се знае кой пръв ще изключи. В конкретния случай предпазителите са един до друг и какво те бърка кой от двата е изключил?
pumpal написа:
А щом ще се налага да отсъстваш, сложи си ключ карта за хлад и СОТ.И 10 -16А е множко за хладилник.
Ако ще слага ключ карта, ще трябва да сложи допълнително реле или контактор. Няма смисъл при положение, че ще я изключва веднъж или два пъти в месеца.

evil, схемата е най-доброто в тази ситуация. =D> Препоръчвам я. :2thumbs:. Трябваше да се сетя и аз за нея. :datz:. Само едно уточнение : сечението на проводника трябва да е поне 4мм^2.
masteradmin - майстор
Ами да така е много по добре. В предишния вариант като стане късо в апартамента и падне първия бушон сота отстава без ток. :)
wernis - специалист
Благодаря на всички откликнали на въпроса ми .
Схемата дадена от evil и на мен сега ми се струва най добрият варянт но по този начин ако се получи късо на кръга за СОТ или осветление антре, какво ще стане? Няма никакъв предпазител който да изключи .

Имам още един въпрос . Купих си предпазители MERLIN GERIN но когато реших да ги сложа в таблото се почудих дали има значение от коя страна на предпазителя се включва фазата .
На самия предпазител е нарисувана една схема но незнам как се чете ... Нарисувах схемата по долу...

Прикачен файл

predpazitel.jpg
predpazitel.jpg (32.37 KиБ) Видяна 10345 пъти
мне ясно все по данной теме
Последна промяна от pumpal на съб дек 26, 2009 2:39 pm, променено общо 2 пъти.
masteradmin - майстор
Е как да няма никакъв предпазител нали СОТ и хладилника си имат собствени предпазители ? :skeptisch:
Автоматичните предпазители са с различно бързодействие, което означава че можеш да имаш последователно 2 автоматични предпазителя с еднакъв ампераж и пак да постигнеш селективност
  • 1
  • 2

Тема "Как може да се подредят бушоните в Ел. таблото" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: