• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 32
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
dundurma - специалист
pipbel написа:
Ta ...след като сте отворили темата...

Какво мислите за каракачанките за охрана на двора ?
Понеже един познат ми предлага едно паленце..... :?
породата има значение,но обучението е най-важно.каракачанките са много добри охранители,както и кангала(турска овчарка).по-горе бе споменат и ирландския вълкодав-с това ловят и мечки.
pipbel - майстор
каракачанките са много добри охранители
Абе то хубаво, ама да не вземе един ден да ми изяде някой приятел....
Като е ли малко злобнички ми се струват... :?

Поначало си мислех за лабрадор, умни, интелигентни кучета, ама..... не съм май много навътре в "кучологията" :-D
dundurma - специалист
pipbel написа:
каракачанките са много добри охранители
Абе то хубаво, ама да не вземе един ден да ми изяде някой приятел....
Като е ли малко злобнички ми се струват... :?

Поначало си мислех за лабрадор, умни, интелигентни кучета, ама..... не съм май много навътре в "кучологията" :-D
най-страшната порода-ТЪЩАТА :-D :-D :-D :-D
hygro - майстор
Кучетата, дето наричат "каракачанки" са ограничено годни за охранителна дейност. Кучетата много трудно възприемат обучение и агресивността им в повечето случаи е неконтролируема. Един откъснат синджир може да струва здравето на някой гост, защото послушанието им е изключително лошо и прекратяването на атаката им - трудно. Каракачанката е като вечно заредено оръжие без предпазител, оставено без надзор. За домашно отглеждане не се препоръчва.

Подходящи породи за охранителна дейност са:
  • ротвейлер
    немска овчарка
    малиноа
    грюнендал
    тервюрен
    боксер
    булмастиф
    ...
pipbel - майстор
най-страшната порода-ТЪЩАТА
Оооо, не знаеш колко си прав. :!:
Преди 16 години я бях срещнал тая лоша порода и така ми беше наръфала задника че на 3-я месец избягах и я изоставих барабар с женското и отроче.
Добре че бегах овреме, аче иначе гол кокал да бе останал от мене досега. :sad:
Вследствие на това ми дойде акъла в главата и 2-я път първо дресирах друг екземпляр от страшната порода, след това я отделих от женското и малко - и ето на - 14 години вече- no problem :-D
housedoktor - майстор
Откакто моята каракачанко подгони със скъсан синджир инкасаторката из двора-ве4е изнасяме показанията на електромера навън:))Веднъж искше да изяде един делтапланерист,дето си летеше над двора ми:))))))))Ина4е е супер непретенциозно куче.Имам и немска ов4арка ,тя е дисциплинирана и далеч по умна и управляема-без своеволия и наказателни операции от рода"шок и ужас" за гостите.Пазят по различен начин немската ляга кротко пред вратата на къщата когато спим ,а каракачанката обикаля като обезумяла по периметъра на оградата и търси да гризне нещо :?Много е груба в радоста си дори-аз съм 100 кг и няколко пъти ме е събаряла от нежност.Реагира по бързо на шум и миризма от немската и веднага дава да се разбере ,че неканени гости са нежелателни.
silllveto - Майсторица
Моя кокер е страхотен пазач. Много нахъсан и лае като огромно куче :lol:
Предишната ми животинка беше доберманка - разкошно животно. Ако някой е чел за тях ще разбере, че са подходящи за отглеждане в апартамент (+разходки разбира се). Заемат малко място, късокосмести са и не миришат.
Наистина, ангажимент е да гледаш куче, но не можеш да го възприемаш само като пазач, то е част от семейството :)
masterval - майстор
Понеже разделът е за вилата, да пусна една моя измислица.
Имах къща извън града, която посещавах мн.рядко. А мераклии много.
Крадеше се предимно нощем чрез тихо премахване на стъклата - кога с натиск, кога с вадене на пирончета при хлабави стъкла.
Затова идеята е: ако дограмата е двускатна, при заминаване между двата ката прозорци се монтира (просто се слага) цяло парче ламарина по размера на касата и се затварят вътрешните прозорци. Сещате се, че влизане през това укрепление няма, още повече ако има някакви хора в радиус от 2 км.
NRG7 - специалист
masterval написа:
Понеже разделът е за вилата, да пусна една моя измислица.
Имах къща извън града, която посещавах мн.рядко. А мераклии много.
Крадеше се предимно нощем чрез тихо премахване на стъклата - кога с натиск, кога с вадене на пирончета при хлабави стъкла.
Затова идеята е: ако дограмата е двускатна, при заминаване между двата ката прозорци се монтира (просто се слага) цяло парче ламарина по размера на касата и се затварят вътрешните прозорци. Сещате се, че влизане през това укрепление няма, още повече ако има някакви хора в радиус от 2 км.

По принцип темата е свързана мисля за жилищата,като цяло.
За вила идеята ти става долу-горе,ама за апартамент примерно с тая ламарина,как мислиш :? .
Няма ли да е бая тъмница,пък и за това намират начини крадливите,колкото и здраво да е поставена съмнява ме да има гаранция.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Аз, такова, за кучетата. Не знам отде ги вадите тия разкази и кой ви възпитава кучетата, но. НО! Овачрско куче да се държи като описаните "каракачанки"!!!
Просто нема начин! Не че не ви вярвам, но кучето е като детето и компютъра, каквото вложиш, това ще покаже!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 32

Тема "Съвети за опазване на жилището от крадци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: