Мечтата на всяка домакиня
Time2Burn - специалист
Ти поне си имал пличке с дюзи. При мен ни дюзи ни гявол. От къде да се сетя аз че печката ми е правена за метан.
После, като отидох в магазина по друг повод, забеляазах че виси една табела като реклама над къта за пъчки и гласи "Уважаеми клиенти, уведомяваме Ви че всички уреди са пригодени да работят с Природен газ (метан) "
ОТ къде да се сетя?
БАШ МАЙСТОР - специалист
мойта си има 2 дюзи в пликче резервни,а не за видовете газ? малко сте във заблуда ми се струва,газта си е газ независимо каква е ,от когато са почнали да бутилират газ в България от тогава готвиме на газ ,3то поколение вече,вариянта да опушва е жълт пламък а той се получава от калпава газ в бутилката,всяка година правя профилактика на бутилката и излиза около литър масло,другия вариянт е да не достига кислород до пламъка и третия е замърсител,всичко това е свързано със редуцир вентила който подава налягането, възможно е и да греша, и просто да съм бил късметлия
Time2Burn - специалист
БАШ МАЙСТОР написа:
мойта си има 2 дюзи в пликче резервни,а не за видовете газ? малко сте във заблуда ми се струва,газта си е газ независимо каква е ,от когато са почнали да бутилират газ в България от тогава готвиме на газ ,3то поколение вече,вариянта да опушва е жълт пламък а той се получава от калпава газ в бутилката,всяка година правя профилактика на бутилката и излиза около литър масло,другия вариянт е да не достига кислород до пламъка и третия е замърсител,всичко това е свързано със редуцир вентила който подава налягането, възможно е и да греша, и просто да съм бил късметлия
Ако беше попрочел малко от темата щеше да си на друго мнение...
palio - напреднал
Благодаря за темата и аз имах същия проблем наскоро си взех комбиниран плот за вграждане газ и ток и ми чернеше всички съдове,потърсих в гугъла и попаднах на тази тема към него имаше още един комлект дюзи мислех че са резервни :razz: сега ги смених и вече няма грижи,но в магазина никои не ти го казва това

Тема "Проблем с печка на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: