• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
Велси напредваш.Браво!Имаш частите,а аз още чакам винтовете и търся тука из София лагери.Има на много места ама искат 20-30 лева за китайски.Няма ги тия цени от 6-7 лева както препоръчват от една фирма прециз2.Ще им се обадя утре да кажат дали могат да ми изпратят.
velsi - Почетен майстор
Моите лагери са китайски и са по 9 лева.
Естествено има и малко развитие от вчера до сега.

Прикачен файл

x1.jpg
x1.jpg (212.02 KиБ) Видяна 4188 пъти
Последна промяна от velsi на съб сеп 11, 2010 11:29 am, променено общо 1 път.
shulio - специалист
Намерих лагери.9лв бройката с липсващ сектор за да може да има подпори за направляващите.

http://www.vxb.com/Merchant2/graphics/0 ... meuuop.jpg

И шпилката дойде.Ще сложа снимки довечера 117лв излезе за 3 метра 22мм дебела с 5мм стъпка.Мисля да сложа по 2 лагера на направляваща която ще бъде от калибрована стомана.Проблема е как да се пробие направляващата за да и се сложат подпорите.На цнц ли трябва да ходя или.
velsi - Почетен майстор
Има си готова направляваща с подпора. И не е от калибрована стомана, а циментирано и шлайфано лагерно тяло. Дори мисля, че няма да сполучиш с калиброваната стомана. Първо не е достатъчно калибрована, второ не е достатъчно гладка и трето не е толкова износоустойчива. Но ти си решаваш. И още нещо: вместо този 3 метров винт трябваше да си купиш 3 по 1 метър, защото така грешката ще е по малка.

Ето, на тебе ти трябва това:

http://medias.ina.de/medias/en!hp.ec.br ... 3-?clrsb=1

Изображение

Моето е същото но без отворите. W16
Последна промяна от velsi на пон фев 23, 2009 7:18 pm, променено общо 1 път.
skartalov - специалист
НЕ ИЗПОЛЗВАЙ калибрована стомана за тези лагери!
От личен опит ти казвам. Най- вероятно лагера ще е хлабав и със сигурно ще надере стоманата.
Има си специални оси за тези лагери.
velsi - Почетен майстор
Ето "пресни" детайли от мене. :-D

Прикачен файл

y_002.jpg
y_002.jpg (185.29 KиБ) Видяна 4169 пъти
Последна промяна от velsi на съб сеп 11, 2010 11:31 am, променено общо 1 път.
shulio - специалист
Е 3 по един метър не върши работа.Няма как.Можеше да взема 2х2 метра и 1 метър,но така отива много скъпо.Тези направляващи (оси) къде да ги търся в нашата родина.

В Явор имат и тефлон 45лв на кило.Питах за тарафталат,но нямат.Ето я и шпилката

http://www.ivport.com/temp/vint.jpg

ПП:Скарталов какво имаш предвид под хлабав няма да е точно 20мм ли да ги не вземам тогава (още не съм ги купил).От прециз2 са лагерите ще ги докарат в София в петък и трябва да ида да ги взема от една фирма.
Последна промяна от shulio на пон фев 23, 2009 7:50 pm, променено общо 1 път.
Takezo Sensey - модератор
skartalov написа:
НЕ ИЗПОЛЗВАЙ калибрована стомана за тези лагери!
От личен опит ти казвам. Най- вероятно лагера ще е хлабав и със сигурно ще надере стоманата.
Има си специални оси за тези лагери.
E що ? ...
... нали радиалната хлабина се регулира, няма проблем с хлабината. :wink:
velsi - Почетен майстор
Влизаш в някой добре зареден магазин за лагери и питаш за "прът за линейно водене". Почти всеки ще може да ти ги достави.
shulio - специалист
Е той,че ще ги достави тва е ясно.Да не струват само колкото всички останали части взети заедно :)
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: