Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Plamen11 - напреднал
Направих няколко снимки на един обект.Според мен добре я правят хората.Поне на мен ми харесва как става.То помещението май няма да е баня,но не би трябвало да има разлика.В смисъл,че принципа е еднакъв.

Изображение Изображение Изображение Изображение
IJAN - специалист
До $64EN.Не ми стана ясно защо при сифона квадрата дето го правиш също е хоризонтален.Нали все пак точно там също 4те плочки имат наклон към сифона
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 8:52 pm, променено общо 1 път.
$64EN - специалист
IJAN написа:
До $64EN.Не ми стана ясно защо при сифона квадрата дето го правиш също е хоризонтален.Нали все пак точно там също 4те плочки имат наклон към сифона
веднага пояснявам .
като се сложи мастара в/у двете майки , които са с зададени различни височини , и се напълни , и започне да се дърпа , материала запълва където е необходимо . включително и там където те притеснява - в/у майката около сифона . надявамсе да съм пояснил

п.п. нещо такова се получава

..\
ПП\
......\
....ПП\
IJAN - специалист
Само да ми обясниш -квадрата около сифона как е разположен по височина към самия сифон-по-високо от него или по ниско или на едно ниво със сифона.На снимката нещо не мога да видя разположението на малкия квадрат към сифона.
$64EN - специалист
IJAN написа:
Само да ми обясниш -квадрата около сифона как е разположен по височина към самия сифон-по-високо от него или по ниско или на едно ниво със сифона.На снимката нещо не мога да видя разположението на малкия квадрат към сифона.
по-високо е нивото на малкия квадрат спрямо нивото на сифона :)
radikn - помощник
Най лесно става като се направи кръгла майка около сифона и майки под нивел покрай стените-няма грам пречупване.
Относно нивото около сифона-зависи.Ако ще се слага гривна -наравно, ако ли не-1см по -долу.
Не се връзвай да си правиш наклона с плочките - ще се изгърбиш.
Успех!
maxuel82 - специалист
Извинявам се за много тъпия въпрос !!!Аз като правих замазката на терасата(съответно с наклон) после при лепенето на плочките се получаваше нещо като зъб(стъпало) Аз ги попълвах с лепило ама сега се е загубил наклона :cry: та добре че терасата е вътрешна :? Може ли да ми кажете къде съм сбъркал -при замазката или при лепенето :? Че да не стане същото и с банята че там вече ще е проблем :idea:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Колко ти е наклонът, какъв е размерът на плочката, колко е зъбът на шпаклата?
maxuel82 - специалист
n_a написа:
Колко ти е наклонът, какъв е размерът на плочката, колко е зъбът на шпаклата?
Наклона :? ами незнам правих го по нивелира (балончето да е повече на едната страна) терасата е дълга 3.60м.и широка 1.10м :idea: Пуснах две майки с наклон към едната по дългите страни и пълних между тях:? Плочката е 33х33 :!: А гребена е с 8мм зъби! Проблема ми дойде от замазка няма от какво друго да е :idea: така мисля !!! :?

Тема "нивелация на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: